Cross Border Esport-stævne sætter Sønderborg på Verdenskortet

21. august 2018 Kultur

Cross Border E-sport holder et kæmpe stævne i Broager Sparekassen Skansen i september, hvor nogle af de allerbedste europæiske e-sporthold skal dyste om ære og præmier.

“16 hold har allerede kvalificeret sig gennem nogle turneringer i Hillerød, Kolding og i udlandet”, siger Thomas Bjørn-Lüthi, bestyrelsesformand og konstitueret direktør for Cross Border E-sport.

Der er holdtturneringer, hvor 2685 spillere kæmpede om de sidste pladser.

“Og spillerne kommer både fra hyggeklubber og fra professionelle hold”, siger Thomas Bjørn-Lüthi til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Esportholdet Sprout, der er et tysk hold med et par danske spillere, skal med i Skansen. Det samme skal Tricked fra Vejle, som er det 5. bedste danske hold. Det tyske mesterhold Alternate Attax fra Frankfurt kommer også til Sønderborg.

Investeret i at sætte Sønderborg på kortet

Gennem flere reklamespots om Sønderborg og stævnet er det lykkedes at få sat Sønderborg på Verdenskortet. fordi Sønderborg bliver set via holdenes sider på de sociale medier. F. eks. holdet Alternate Attax, som har 106.000 følgere på nettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er dem, der siger, at unikke brugere og følgere ikke er let at forklare eller forholde sig til. Men jeg vil lige slå fast, at selvom vi er nogle, der stadigt ikke helt forstår internettet, så er det dér, de unge er på hjemmebane”, siger Thomas Bjørn-Lüthi.

“I E-sportmiljøet er Sønderborg kendt af gamere mellem 15 og 38 år – og mange af dem skal til at vælge job eller uddannelse og de fleste er det, som man kalder købedygtige”.

Thomas Bjørn Lüthi anslår, at Cross Border Esports stævne bliver set af 5, 4 millioner unikke brugere, hvor stævnet sidste år blev set af 3, 6 millioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“170.000 fulgte med live”, siger han og tilføjer, at de sociale medier er de unges verden.

Flot firma-opbakning

I rækken af sponsorer er Sønderborg Kommune, Danfoss, Linak, DSU, EUC Syd, VeiwNet og Nova Data.

“Jeg synes, det er en flot opbakning og jeg kan så fortælle, at både Danfoss og Linak vil være i Skansen under stævnet i september, hvor de kan snakke med de unge om jobmuligheder”, siger Thomas Bjørn-Lüthi.

Thomas Bjørn-Lüthi er sikker på, at sponsorerne er gået med, fordi de kan se, at arrangementet giver Sønderborg noget.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Du glemmer kulden når du hører varme brasilianske rytmer

8. februar 2023 Kultur

Der er koldt derude, men frygt ikke for Sønderborg Jazzclub inviterer til jazz med varme brasilianske rytmer spillet af Alexander Kraglund Quarteto. Alexander Kraglund anses for at være en af de bedste violinister indenfor brasiliansk musiktradition, og han har i de seneste år også udmærket sig både som mundharpespiller og sanger. Med en ufornægtelig autencitet […]

Læs mere...