Cross Border Esport trækker racerløb til Sønderborg

11. marts 2018 Kultur

Fra den 31. august til 2. september køres der igen racerløb i Sønderborg.

Og det bliver ikke på en afspærret rute eller med larmen fra hvinede dæk. Men som en del af Cross Border Esports store Esportfestival.

I et samarbejde mellem Danish Sim Razers, racerkører Morten Dons og Cross Border Esport, træder Sønderborg, blandt de første i Nordeuropa, ind på den internationale scene for simulerede racing turneringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er glade for at samle så stærkt et hold til at opbygge og udvikle den danske og på sigt den internationale SimRacing scene”, siger Thomas Bjørn-Lüthi, bestyrelsesformand Cross Border Esport S/I.

Eventen bliver organiseret og genemført på lige fod med et rigtigt race. På ankomstdagen er der træningsrunder på de tracks, der køres. Lørdag køres der flere heat om placeringer til finalen, der skal køres om søndagen.

”Sim racing er muligheden for at komme så tæt på drengedrømmen om blive racerkører, det kendetegner alle i Danish Sim Razers, nemlig det at køre ræs på et så virkeligt plan som muligt”, siger Jesper Wium Hansen, medstifter og administrator DSR.

”CBE giver en fantastisk mulighed for at komme til at køre med de professionelle, de bedste, der findes derude. Det bliver en oplevelse af de store”, siger han i en pressemeddelelse.

Slaget skal stå på både PC og Playstation simulatorer, hvor deltagerne medbringer deres eget udstyr og setup. Der kæmpes om en samlet præmiepulje på 40.000 kr.

”Simulatorkørsel bliver en større og større del af motorsport, hvor ”rigtige” testdage i bilerne er forbundet med store omkostninger. Derfor benytter jeg og mange andre racerkører sig af muligheden for simulatorkørsel”,  siger Morten Dons, racerkører og instruktør for bl.a. McLaren Automotive

”Simulatorkørsel et vigtigt element i banekendskab, men også for træning af koncentration, da dette er en af de mest afgørende faktorer i motorsporten, hvor du er på op til flere timer ad gangen”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk