Cykelløbet Danmark Rundt slutter etape i Sønderborg

9. marts 2016 Sønderborg

Sønderborg kan endnu engang byde på cykelløb i international topklasse, når årets PostNord Danmark Rundt suser gennem landet fra den 27. – 31. juli 2016, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse. cykel

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg bliver målby for 2. etape af løbet, hvor starten går på Rømø, og hvor rytterne krydser målstregen foran Dybbøl Mølle. En etape på 180 kilometer, som via Tønder og Padborg kommer indover Gråsten, Nybøl, Vester Sottrup, Dybbøl og Sønderborg.

Det er fjerde gang, at løbet lægger ruten forbi Sønderborg Kommune, hvilket glæder formanden for Udvalget for Regional og Kulturel Udvikling, Stephan Kleinschmidt:

“Vi har en ambition om at tiltrække store events og begivenheder til Sønderborg Kommune. Og at PostNord Danmark Rundt endnu engang har valgt Sønderborg som en del af ruten viser, at vi er på helt rette vej. Vi ved fra de tidligere gange løbet har været i Sønderborg, at der er en enorm interesse for at komme og følge løbet som tilskuer, og det er jeg sikker på, også bliver tilfældet i år”, siger Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cykelentusiasterne får alle muligheder for at opleve rytterne på allernærmeste hold i Sønderborg, hvor der sluttes af cykelmed en rundstrækning på 6,7 kilometer i, blandt andet skanseområdet

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som målby vil vi få en rigtig god mulighed for at vise alle de mange gode ting vi har at byde på.Og nu har vi jo efterhånden en vis erfaring med at afvikle store cykelløb, så lad os da endelig bruge den fremadrettet til at få en Tour de France-etape hertil om nogle år, nu vi er så godt i gang” siger en glad Stephan Kleinschmidt.

Foreløbig er 14 hold tilmeldt PostNord Danmark Rundt, heriblandt stjerneholdet Tinkoff Team, som stiller med vinderen fra 2015, Michael Valgren. Arrangørerne forventer, at endnu to hold melder sig til og kan præsenteres i april, således at 16 hold med i alt 128 ryttere er klar til start den 27.juli, hvor løbet indledes i Herning.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk