Dagholdet: Kunsten at male portrætter

13. februar 2015 Kultur

Et portræt er mere end bare et billede af en person: Det fortæller også en masse om kunstneren selv og om hans eller hendes forhold til modellen.

H. C. Andersen-portræt -hvem bestilte det og hvem skulle det glæde?

H. C. Andersen-portræt -hvem ville have det malet og hvem skulle det glæde?

Artiklen fortsætter under annoncen

“De praktiske øvelser går ud på at indtage forskellige perspektiver indenfor portrætemnet for at skærpe bevidstheden for, hvordan informationerne bliver transporteret på et billedplan”, siger Tine Steen, der er en af flere undervisere på det nye Dagholdet på Sønderjyllands Kunstskole.

For at blive klogere på tingene, skal kursisterne blandt andet se på nogen portrætter fra kunsthistorien og finde svar på, hvorfor de overhovedet blev malet, og hvem der skulle se dem.

Forløbet drejer sig om at reflektere sin egen identitet og iagttagelse og at prøve på at udtrykke den individuelt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan stadig nå at springe med på Dagholdet, så din malerkunst kan udvikle sig, når du griber chancen for at lære af de uddannede kunstnere.

Læs Her

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Erhverv, Sydals

Drømmer du om et stort plankebord på syv meter?

29. juli 2021 Erhverv

FAWL, From Als With Love, som laver unikke plankeborde og meget andet unikt håndværk i træ, har netop fået nogle lange egeplanker hjem fra Frankrig. Så drømmer du om et flot og unikt spisebord eller konferencebord, der er op til syv meter langt, så kan FAWL både lave det – helt efter dine ønsker – […]

Læs mere...