Generationsskifte i Danfoss: Portræt af Jens Martin Skibsted

26. marts 2021 Erhverv

Jens Martin Skibsted er søn af Bente Skibsted f. Clausen og Jens Skibsted (død 1971).

På det verdensberømte Museum of Modern Art i New York er der udstillet en cykel. Det er selvfølgelig ikke hvilken som helst cykel, der har fået en så prominent plads, men prototypen på en ny kategori af designskabte tohjulede, der er tænkt som en konkurrent til bilen.

Det er Jens Martin Skibsted, der står bag designikonet.

Umiddelbart en usædvanlig opfindelse for en mand, der er født på Als, som barnebarn af Danfoss-stifteren Mads Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan skriver Danfoss i en pressemeddelelse.

Men Jens Martin Skibsted ville også noget andet end at gøre karriere i familiefirmaet, så han trak rødderne op af den alsiske muld og flyttede til København.

Her begyndte han en rejse, som de sidste 30 år har ført ham igennem en række kreative uddannelser i Danmark, Frankrig og USA. Og som efterfølgende har etableret ham som nyskabende iværksætter og designer med en lang række anerkendende priser. Men ikke mindst også som en erhvervsmand, der har været i stand til at omsætte sine kreative designs til kommercielle produkter. Den verdenskendte Biomega cykel er det mest kendte brand.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag foregår hans arbejde i krydsfeltet mellem innovation, etik og marketingstrategi, og han betragtes som en af pionererne inden for Urban Mobility, dvs. udviklingen af bæredygtige og effektive måder for transport i bymiljøer.

Som far til fire, med to hjemmeboende børn og bedstefar til to fylder familielivet meget.

Innovationsgenet har han tilfælles med familien på Als. Og i takt med at Danfoss særligt det seneste årti har manifesteret sig som verdens førende udvikler af løsninger på klima- og elektrificeringsområdet, har Jens Martin Skibsted styrket sit tilhørsforhold til familievirksomheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han er medlem af bestyrelsen i Bitten & Mads Clausens Fond, hvor han indtrådte i 2012.

”Danfoss er en vigtig del af mit DNA, og vi kan som familieejet virksomhed have et stabilt og langsigtet perspektiv på vores udvikling, og det giver os en stor styrke. Danfoss er for mig en gigantisk løftestang i forhold til klimaudfordringerne, og nu også en væsentlig spiller på mobilitet, som er med til at elektrificere transportsektoren lokalt og globalt”, siger Jens Martin Skibsted.

Jeg har deltaget i bestyrelsesarbejdet i en årrække, og det er et stort ansvar, fordi arbejdet har stor betydning. Ikke kun for fonden og virksomheden, men i høj grad også for hele den grønne omstilling, og ikke mindst for de ca. snart godt 38.000 ansatte, deres familier og samfund. Så jeg ser frem til at fortsætte mit arbejde – at byde ind med den erfaring, jeg kommer med – at skabe værdi, og gøre mit bedste for at leve op til det ansvar, der følger med”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jens Martin Skibsted
Født 1970.

Stilling:
Global Partner, VP, Manyone.

Særlige kompetencer:
Brand Building, Entrepreneurship, Design Management, Industrial Design.

Uddannelse:
Master, Cross Media Communication, Københavns Universitet.
PM pro. degree, Project Management, University of California, Berkeley.
Bachelor i filosofi, Københavns Universitet.
Instruktørassistent, Elektroniske medier, ESEC, Paris.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bestyrelsesposter:
Formand
Skibsted Industrial Design.

Bestyrelsesmedlem
Biomega (EV partnership).
Manyone.
Medlem af bestyrelsen i Bitten & Mads Clausens Fond siden 2012.

Øvrige ledelseshverv:
World Economic Forum Global Future Council on Urban Mobility Transitions

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Sundeved, Kultur

Skal du med NaturStærk på nattur i naturen?

4. oktober 2023 Sundeved

NaturStærk inviterer til Nat i Naturen i Sottrupskov søndag den 5. november kl. 7.30-10.00 og mødestedet er P-pladsen ved Sottrupskov 27A. Vi går i mørke i naturen og efter en time står solen op. Turen gennem skoven er på ca. 3 km. Undervejs er der aktiviteter, som alle kan være med til, og vi slutter […]

Læs mere...