Generationsskifte i Danfoss: Portræt af Mads-Peter Clausen

26. marts 2021 Erhverv

Mads-Peter Clausen har fået Danfoss ind med modermælken. Men det var ikke i familievirksomheden, han som ung havde tænkt sig at gøre karriere.

De første skridt tog han nemlig i nabovirksomheden Linak, hvor han som maskinarbejderlærling lærte håndværket fra bunden af og bevægede sig ud på den rejse, der i dag har bragt ham til en ledende stilling i den virksomhed, som hans farfar Mads Clausen startede 88 år tidligere.

Det var en rotationsordning, hvor lærlingene på Linak og Danfoss byttede plads i en periode, der kickstartede Mads-Peter Clausens efterhånden snart 20 år lange karriere i Danfoss.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Danfoss i en pressemeddelelse.

Opholdet i virksomheden, han havde hørt om hver dag derhjemme, viste sig at være en kæmpe øjenåbner. Med super kompetente kolleger, der tog imod ham med stor åbenhed og accept og helt uden de forbehold, som man ellers kunne frygte som søn af en af direktørerne og barnebarn af virksomhedens stifter.

Det var samtidig her, at interessen for teknik, ingeniørfaget og ledelse blev yderligere vakt. Uddannelser, der efterfølgende har bragt Mads-Peter Clausen rundt til en række forskellige ledende stillinger i Danfoss blandt andet i USA.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mads-Peter Clausen er gift med Cecilie Bodal Clausen og bor i Århus med parrets tre sammenbragte børn. Fritiden bruges hovedsageligt sammen med familien, ofte på sidelinjen i forbindelse med børnenes sportsaktiviteter.

Mads-Peter Clausen er søn af Anne-Dorthe og Peter Mads Clausen, og han bliver nyt medlem af bestyrelsen i Bitten & Mads Clausens Fond. Han fortsætter sit hverv i bestyrelsen for Danfoss A/S, hvor han har været medlem siden 2014.

Mads-Peter Clausen ser frem til sin nye rolle og til at være med til at videreføre familiens mangeårige arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg går til opgaven med taknemmelighed og ydmyghed overfor Danfoss og for familien. Det har været et velplanlagt generationsskifte, hvor min far Peter Clausen og Jørgen Clausen stadig kommer til at supportere aktiviteterne. Vi i tredje generation kommer alle med en masse erfaringer og har hver især over en årrække været involveret i enten Fonden eller Danfoss”, siger Mads-Peter Clausen.

“For mit vedkommende håber jeg, at jeg efter 20 år i virksomheden fortsat kan bruge den erfaring og indsigt på en konstruktiv måde i samarbejde med ledelsen og de to bestyrelser. Min ambition er derfor at fortsætte det arbejde, vores forældre har ydet igennem mange år og med det samme Danfoss DNA, vi nu i tre generationer er i fuld gang med at føre videre”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mads-Peter Clausen
Født 1976.

Stilling:
Senior Director, Oil Free Solutions, Danfoss A/S.

Særlige kompetencer:
International erfaring fra ledende stillinger og stærke strategiske, organisatoriske og kommunikative færdigheder. Omfattende viden om forretningsadministration, ingeniørarbejde og bestyrelsesarbejde.

Uddannelse:
Master of Business Administration, University of Georgia, USA.
Bachelor of Science in Engineering, Syddansk Universitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere stillinger:
2011-2014: Executive Committee Consultant, Danfoss A/S, Denmark.
2007-2010: Vice President, Danfoss Appliance Controls.
2002-2007: Forskellige lederstillinger i Danfoss A/S, Denmark.

Bestyrelsesposter:
Medlem af bestyrelsen i Danfoss A/S siden 2014.
Medlem af bestyrelsen i miniBOOSTER Hydraulics A/S, Denmark.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk