Danfoss og amerikansk industrigigant indgår strategisk samarbejde

25. marts 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Danfoss Silicon Power etablerer sig i USA og indgår strategisk samarbejde med den amerikanske industrigigant General Electric (GE). Samarbejdet betyder, at Danfoss Silicon Power bliver verdens førende producent af silicium-karbid (SiC)-powermoduler.

SiC-powermodulerne anvendes til at skabe mindre, hurtigere og mere effektive elektroniske enheder og ventes at revolutionere teknologien inden for sol- og vindenergi samt kommende generationer af el- og hybridbiler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det strategiske samarbejde indebærer, at Danfoss Silicon Power etablerer sig i Utica, hvor man primo 2018 starter pakning af powermoduler med SiC-chips fra GE og forventer at skabe hundredevis af jobs i de kommende år.

Nyheden er blevet annonceret i går, fredag d. 24. marts, af Andrew M. Cuomo, guvernør i New York, der finansierer alle startomkostninger og produktionsfaciliteter i Utica. Danfoss leaser bygning og produktionsudstyr af delstaten.

”Dette er et meget vigtigt skridt for Danfoss og for virksomhedens fremtidige vækstplaner i USA, som udgør vores største marked. Samarbejdet med GE har stor strategisk betydning for Danfoss, og vi har tilsvarende store forventninger til den videre udvikling på dette højt specialiserede område”, siger koncerndirektør og COO i Danfoss, Kim Fausing.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med 330,000 medarbejdere er GE en af klodens største elektronikkoncerner, og man har investeret millioner af dollars i udviklingen af de ultratynde chips til SiC-powermodulerne.

Danfoss Silicon Power med base i Flensborg er blandt verdens førende producenter af powermoduler, som anvendes i en lang række applikationer inden for industrien, vedvarende energi og autobranchen. De har indtil videre leveret powermoduler til servostyringen i mere end 25 millioner biler.

Samarbejdet med GE styrker Danfoss’ tilstedeværelse i USA, og man ser et stort potentiale i produktionen:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Danfoss opnår en unik position som den eneste uafhængige powermodul-producent i USA med GE som kunde fra dag ét. Det åbner en dør til det amerikanske marked, hvor efterspørgslen på de moduler, som Danfoss Silicon Power producerer, ventes at vokse eksplosivt frem mod 2020”, siger Claus A. Petersen, General Manager for Danfoss Silicon Power.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...