Danfoss Orkestret fejrede fødselsdag i Alsion

19. april 2015 Kultur

Det blev et festligt brag af en fødselsdagskoncert fra Danfoss Orkestret, der har rundet de 60 år. Og skulle der have været en og anden i den fyldte koncertsal, der ikke vidste eller kunne høre, at Danfoss Orkesteret består af virkeligt dygtige musikere, så fik dirigent John Frederiksen forklaret det.

Dirigent John Frederiksen.

Dirigent John Frederiksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Orkestret ligger i top 10 blandt danske orkestre. Og tænker en af jer, at der er lang vej til samme placering som ishockeyspiller fra Sønderjyske har på deres felt, så tænk på Sønderjyskes fodboldhold. Vi er lige så godt placeret”, siger John Frederiksen.

“Og fodboldspillerne er proffessionelle og får løn for at spille. Vi betaler kontingent”, siger dirigenten. Og der er tale om glade og dygtige amatørmusikere, der gang på gang kan glæde sig og over at glæde andre med underholdende musikoplevelser. Dét, at sprede glæde, er betalingen for tre ugentlige øvetimer, hvor de alle er samlet plus al den træning, som de hver for sig bruger tid på derhjemme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lørdag eftermiddag spredte de glæde i en fyldt koncertsal i Alsion.

Flotte numre

Orkestret spillede blandt meget andet også temaet fra tv-serien 1864 – og samtidig blev der vist billeder fra Stormen på Dybbøl. Set fra salen virkede det helt utroligt og fangede tilhørerne i en

Thomas Eje i dobbeltrolle.

Thomas Eje i dobbeltrolle.

Artiklen fortsætter under annoncen

stening farvet af krigens gru.

I den mere muntre ende af programmet dukkede Thomas Eje frem og spillede et stykke for obo og klaver. Han spillede selv begge instrumenter – samtidig. Den musiklaske præstation blev fulgt op med at han overrajte John Frederiksen et gavekort, så han og fruen kan smutte på en lille ferie.

“Det er musikerne, der synes, du fortjener det. Det er ikke noget med, de mest af alt vil sende dig hen, hvor peberet gror”, siger Thomas Eje.

Tyveri fra scenenIMG_4773

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal spille temaet fra Den Lyserøde Panter og fordi vi ikke lige liggerIMG_4799 inde med en kæmpe diamant, så stiller vi en trompet, som vi kalder Den Lyserøde Panter”, siger John Frederiksen i sin optakt til musikstykket. Uheldigvis blev blev trompeten stjålet og det er der rigtigt mange, der kan bevidne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tyven er: Den Lyserøde Panter.

billede

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...