Danfoss topchef skal lede regeringens energikommission

31. marts 2016 Erhverv

Danfoss-direktør Niels B. Christiansen er blevet udpeget som formand for den energikommission, som klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) præsenterer i dag på et pressemøde hos Danfoss i Nordborg. Niels B. Christiansen skal stå i spidsen for Energikommissionens i alt ni medlemmer. Det skriver DR Nyheder.

Kommissionen får til opgave at komme med gode ideer til, hvordan regeringen og Folketingets øvrige partier tilrettelægger Danmarks energipolitik i perioden 2020-2030. Ifølge DR Nyheders oplysninger skal kommissionens anbefalinger være omkostningsneutrale og må altså ikke koste samfundet penge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss-direktør Niels B. Christiansen er blevet udpeget som formand for regeringens energikommission

Danfoss-direktør Niels B. Christiansen er blevet udpeget som formand for regeringens energikommission

Klima- og energiministeren mener, at Niels B. Christiansen med sin viden fra blandt andet energiområdet er den helt rigtige kommissionsformand. Kommissionen påbegynder sit arbejde om kort tid og skal afslutte sit arbejde i form af en samlet rapport primo 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

” Det er rigtig fornuftigt at få nye friske øjne til at se på den danske energipolitik. Vi har i Danmark ført en meget dyr energipolitik, og vi kan faktisk se, at regningen er steget med fire milliarder kroner siden energiaftalen i 2012”, siger Lars Christian Lilleholt til DR Nyheder.

Med præsentationen af Energikommissionen, som Venstre-regeringen varslede i sit regeringsgrundlag i sommer, lægger regeringen samtidig op til at ignorere den tidligere regerings målsætninger om, at Danmark skal udfase brugen af de fossile brændsler kul og naturgas i henholdsvis 2030 og 2035.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men målet om, at Danmark skal være fossilfrit i 2050 står ved magt, forsikrer Lars Christian Lilleholt.

Lars Christian Lilleholt præsenterer regeringens nye energikommission på et pressemøde hos Danfoss her til formiddag.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Augustenborg

Bilist fra Augustenborg-området sigtet for narkokørsel

23. maj 2022 112

Søndag formiddag klokken blev en 29-årig mand fra Augustenborg standset af politiet, da han kom kørende i bil på Nordborgvej ved Ketting. “Han blev narkotestet og der var udslag på kokain”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Bilisten blev sigtet for narkokørsel og anholdt. Der er taget en blodprøve og resultatet af den bliver afgørende […]

Læs mere...