Danfoss topchef skal lede regeringens energikommission

31. marts 2016 Erhverv

Danfoss-direktør Niels B. Christiansen er blevet udpeget som formand for den energikommission, som klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) præsenterer i dag på et pressemøde hos Danfoss i Nordborg. Niels B. Christiansen skal stå i spidsen for Energikommissionens i alt ni medlemmer. Det skriver DR Nyheder.

Kommissionen får til opgave at komme med gode ideer til, hvordan regeringen og Folketingets øvrige partier tilrettelægger Danmarks energipolitik i perioden 2020-2030.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge DR Nyheders oplysninger skal kommissionens anbefalinger være omkostningsneutrale og må altså ikke koste samfundet penge.

Danfoss-direktør Niels B. Christiansen er blevet udpeget som formand for regeringens energikommission

Danfoss-direktør Niels B. Christiansen er blevet udpeget som formand for regeringens energikommission

Klima- og energiministeren mener, at Niels B. Christiansen med sin viden fra blandt andet energiområdet er den helt rigtige kommissionsformand. Kommissionen påbegynder sit arbejde om kort tid og skal afslutte sit arbejde i form af en samlet rapport primo 2017.

” Det er rigtig fornuftigt at få nye friske øjne til at se på den danske energipolitik. Vi har i Danmark ført en meget dyr energipolitik, og vi kan faktisk se, at regningen er steget med fire milliarder kroner siden energiaftalen i 2012”, siger Lars Christian Lilleholt til DR Nyheder.

Med præsentationen af Energikommissionen, som Venstre-regeringen varslede i sit regeringsgrundlag i sommer, lægger regeringen samtidig op til at ignorere den tidligere regerings målsætninger om, at Danmark skal udfase brugen af de fossile brændsler kul og naturgas i henholdsvis 2030 og 2035.

Men målet om, at Danmark skal være fossilfrit i 2050 står ved magt, forsikrer Lars Christian Lilleholt.

Lars Christian Lilleholt præsenterer regeringens nye energikommission på et pressemøde hos Danfoss her til formiddag.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk