Danish Crown i Blans ansætter nye medarbejdere

14. januar 2015 Erhverv

“Vi får i øjeblikket leveret omkring 15.000 flere slagtesvin om ugen, end vi havde forventet. Samtidig har vi en pukkel af grise efter en jule- og nytårsperiode, hvor vi med fem fridage mistede en hel uges slagtning, så lige nu har vi virkelig brug for at kunne slagte flere svin”, fortæller Søren F.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eriksen, der er produktionsdirektør i Danish Crown, i en pressemeddelelse.gris

Travlhed betyder, at Danish Crown nu vil ansætte op mod 75 nye medarbejdere på de to afdelinger i Herning og Blans.

Den pludselige stigning i antallet af slagtesvin skyldes formentlig, at den manglende eksport af svinekød fra Europa til Rusland har fået eksporten af danske smågrise til først og fremmest Tyskland til at dykke i de sidste måneder af 2014.

“Vi er lige nu omkring fire fulde slagtedage bagud, og det giver altså nogle af vores leverandører udfordringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

For grisene ude i staldene holder jo ikke op med at vokse, selv om de er meldt til slagtning. Heldigvis er vores ansatte ude på slagterierne i vidt omfang klar til at tage overarbejde, så vi forhåbentlig kan undgå problemer med overfyldte gris1stalde”, siger Søren F.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eriksen.

På nuværende tidspunkt er der ingen, der tør spå om den manglende eksport af svinekød fra Europa til Rusland kan udløse et egentligt opsving i den danske produktion af slagtesvin.

Vurderet ud fra eksporten af smågrise i oktober og november peger pilen dog i retning af travlhed på de danske slagterier i de første måneder af 2015.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men med en meget lav afregning for grisene er det desværre langt fra sikkert, at det også vil være tilfældet, når sommeren begynder at nærme sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Fik du ikke tilskud fra Bygningspuljen – så se med klokken 17 og hør om andre tilskuds- og fradragsmuligheder

20. april 2021 Erhverv

Bygningspuljen, hvor boligejere kan søge om tilskud til energioptimerende bolig-projekter, blev for et par uger siden tømt på blot 13 timer. Men der er fortsat mange muligheder for at få tilskud og fradrag, når boligen skal energi-renoveres. Derfor inviterer Broager Sparekasse til et direkte, gratis webinar i eftermiddag klokken 17:00, hvor Charlie Lemtorp fra ProjectZero […]

Læs mere...