Danish Crown i Blans ansætter nye medarbejdere

14. januar 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

“Vi får i øjeblikket leveret omkring 15.000 flere slagtesvin om ugen, end vi havde forventet. Samtidig har vi en pukkel af grise efter en jule- og nytårsperiode, hvor vi med fem fridage mistede en hel uges slagtning, så lige nu har vi virkelig brug for at kunne slagte flere svin”, fortæller Søren F. Eriksen, der er produktionsdirektør i Danish Crown, i en pressemeddelelse.gris

Artiklen fortsætter under annoncen

Travlhed betyder, at Danish Crown nu vil ansætte op mod 75 nye medarbejdere på de to afdelinger i Herning og Blans.

Den pludselige stigning i antallet af slagtesvin skyldes formentlig, at den manglende eksport af svinekød fra Europa til Rusland har fået eksporten af danske smågrise til først og fremmest Tyskland til at dykke i de sidste måneder af 2014.

“Vi er lige nu omkring fire fulde slagtedage bagud, og det giver altså nogle af vores leverandører udfordringer. For grisene ude i staldene holder jo ikke op med at vokse, selv om de er meldt til slagtning. Heldigvis er vores ansatte ude på slagterierne i vidt omfang klar til at tage overarbejde, så vi forhåbentlig kan undgå problemer med overfyldte gris1stalde”, siger Søren F. Eriksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

På nuværende tidspunkt er der ingen, der tør spå om den manglende eksport af svinekød fra Europa til Rusland kan udløse et egentligt opsving i den danske produktion af slagtesvin.

Vurderet ud fra eksporten af smågrise i oktober og november peger pilen dog i retning af travlhed på de danske slagterier i de første måneder af 2015. Men med en meget lav afregning for grisene er det desværre langt fra sikkert, at det også vil være tilfældet, når sommeren begynder at nærme sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...