Danmarks Befrielse markeres i Gråsten

26. april 2014 Kultur

4. maj udvalget og Sønderborg Kommune arrangerer traditionen tro markeringen af årsdagen for Danmarks befrielse i 1945 i Gråsten. Der indledes ved mindemuren og –tavlen på Slotsbakken, fortsættes i slotskirken og sluttes af foran frihedsstatuen.

Det markeres at hagekorsene forsvandt.

Det markeres at hagekorsene forsvandt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Besættelsestiden var særlig dramatisk i Gråsten, og derfor værnes der også i særlig grad om højtideligholdelsen af befrielsen her. Sammen med Sønderborg Kommune er det 4. maj udvalget, der sikrer arrangementet, som traditionen tro har fin folkelig tilslutning. I år er den 4. maj en søndag.

Arrangementet indledes kl. 19.45 på Slotsbakken, hvor Lone Jørgensen fra 4. maj udvalget byder velkommen. Dernæst lægges der kranse ved oberst Paludan-Müllers mindemur og ved mindetavlen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derefter er der kl. 20 gudstjeneste i Gråsten Slotskirke ved sognepræst Jan Unold. Grænsegendarmeriets fanekommando af 1969, Hjemmeværnskompagni Sønderborg, FDF Gråsten og Det Danske Spejderkorps Gråsten deltager med faner i slotskirken.

Mange har meget at takke ganske få for.

Mange har meget at takke ganske få for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter gudstjenesten er der mindehøjtidelighed ved frihedsstatuen ved rundkørslen Kongevej-Ahlefeldvej-Kirkegårdsvej. Her deltager spejderkorpsene også, med både faner og fakler.

Programmet ved frihedsstatuen indledes med velkomst af borgmester Erik Lauritzen, hvorefter der er fællessang og tale ved Henning Nørager Larsen, Ullerup, der har stor interesse i og viden om besættelsestidens historie og skrevet bøgerne ”Stikkeren – mord uden samvittighed” fra 2010 og ”Modstanden – valgene der skilte”, der blev udgivet i 2012.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der lægges kranse og synges yderligere et par fællessange, inden Mogens P.C. Jacobsens fra 4. maj udvalget runder af, og Henrik Paulsen fra Rinkenæs Frivillige Brandværnsorkester spiller ”The Last Post”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...