Danmarks Nationalret: Stegt flæsk og persillesovs

20. november 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Ritzau: 

Artiklen fortsætter under annoncen

Stegt flæsk vandt fødevareminister Dan Jørgensens konkurrence om en ny dansk nationalret. 63.000 danskere stemte og næsten halvdelen pegede på persillesovsens bedste ven, der var Sønderjyllands bud på nationalretten.images

Artiklen fortsætter under annoncen

Den aktuelle opskrift på nationalretten er kreeret af Ninna Bundgaard Christensen, 32 år og souschef i køkkenet på Hotel Comwell, Kolding, og indehaver af firmaet Food Addict.

– Vi har fået en debat om noget så vigtigt, som dansk madkultur. Hvad er gode, danske råvarer og hvad er det for nogle retter, der er typisk danske? Det har præcis været det, der har været mit formål. Det, må man sige, er lykkes til overmål, siger Dan Jørgensen til Ritzau.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stemmetallene:

* Stegt flæsk med persillesauce: 27.893

* Smørrebrød med gravad laks og kartofler: 17.041

* Hakkebøf med bløde løg og stegte rodfrugter: 7625

* Karbonader med stuvede grønærter: 3406

* Brændende kærlighed: 2423

* Æbleflæsk: 2276

* Stegte sild med kartoffelkompot: 2113

* Stegt svinekotelet med stuvet hvidkål: 486

Kilde: Fødevareministeriet, nationalret.dk