Danmarks Nationalret: Stegt flæsk og persillesovs

20. november 2014 Kultur

Ritzau: 

Stegt flæsk vandt fødevareminister Dan Jørgensens konkurrence om en ny dansk nationalret.

Artiklen fortsætter under annoncen

63.000 danskere stemte og næsten halvdelen pegede på persillesovsens bedste ven, der var Sønderjyllands bud på nationalretten.images

Den aktuelle opskrift på nationalretten er kreeret af Ninna Bundgaard Christensen, 32 år og souschef i køkkenet på Hotel Comwell, Kolding, og indehaver af firmaet Food Addict.

– Vi har fået en debat om noget så vigtigt, som dansk madkultur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad er gode, danske råvarer og hvad er det for nogle retter, der er typisk danske? Det har præcis været det, der har været mit formål. Det, må man sige, er lykkes til overmål, siger Dan Jørgensen til Ritzau.

Stemmetallene:

* Stegt flæsk med persillesauce: 27.893

* Smørrebrød med gravad laks og kartofler: 17.041

* Hakkebøf med bløde løg og stegte rodfrugter: 7625

* Karbonader med stuvede grønærter: 3406

* Brændende kærlighed: 2423

* Æbleflæsk: 2276

* Stegte sild med kartoffelkompot: 2113

* Stegt svinekotelet med stuvet hvidkål: 486

Kilde: Fødevareministeriet, nationalret.dk

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 112, Sønderborg

Antallet af indbrud i Sønderborg steg med ét

22. april 2021 112

Man kan mene, at et enkelt indbrud er ét for meget, men alligevel kan man ikke sige, det er overvældende, at der i første kvartal er begået 27 indbrud i beboelser, som ligger indenfor Sønderborgs kommunegrænse. Sidste år blev der i samme periode begået 26 indbrud i beboelser, mens der i 2018 og 2019 var […]

Læs mere...