Danmarks Nationalret: Stegt flæsk og persillesovs

20. november 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Ritzau: 

Artiklen fortsætter under annoncen

Stegt flæsk vandt fødevareminister Dan Jørgensens konkurrence om en ny dansk nationalret. 63.000 danskere stemte og næsten halvdelen pegede på persillesovsens bedste ven, der var Sønderjyllands bud på nationalretten.images

Artiklen fortsætter under annoncen

Den aktuelle opskrift på nationalretten er kreeret af Ninna Bundgaard Christensen, 32 år og souschef i køkkenet på Hotel Comwell, Kolding, og indehaver af firmaet Food Addict.

– Vi har fået en debat om noget så vigtigt, som dansk madkultur. Hvad er gode, danske råvarer og hvad er det for nogle retter, der er typisk danske? Det har præcis været det, der har været mit formål. Det, må man sige, er lykkes til overmål, siger Dan Jørgensen til Ritzau.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stemmetallene:

* Stegt flæsk med persillesauce: 27.893

* Smørrebrød med gravad laks og kartofler: 17.041

* Hakkebøf med bløde løg og stegte rodfrugter: 7625

* Karbonader med stuvede grønærter: 3406

* Brændende kærlighed: 2423

* Æbleflæsk: 2276

* Stegte sild med kartoffelkompot: 2113

* Stegt svinekotelet med stuvet hvidkål: 486

Kilde: Fødevareministeriet, nationalret.dk

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...