Danseakademiet fejer 10 års jubilæum med vennerne

20. september 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Flere end 150 mennesker samles den 27. september for at fejre Sønderjyllands Danseakademis 10 års fødselsdag på Musikskolen i Sønderborg. Og når så mange balletdansere og pårørende vil fejre deres skole, er der ikke tvivl om at det er sjovt være balletbarn i Sønderborg.

Foto: Danseakademiet.

Foto: Danseakademiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I august 2004 var den tidligere borgermester, A. P. Hansen, og daværende musikskoleleder, Arne Fribo, med til at åbne balletskolens døre for første gang.  Ikke længe efter kom Dronningen på besøg og inspicerede skolen ved selvsyn. Siden er der strømmet hundredevis af børn til undervisningen i det gamle morgensangslokale fra Reimerskolen på Kirke Allé midt i Sønderborg, kyndigt ledt af den tidligere Kgl. balletdanser, Melissa Mathies. Der er nu en hel generation af børn som med stolthed kan sige, at de har været en del af noget, som har forandret dansekultur ikke kun i Sønderjylland, men i hele Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

For ti år siden fandtes der ingen balletskole i hele regionen og med muligheden for at danse ballet hos Sønderjyllands Danseakademi åbnede Sønderborg kommune op for at drømme kunne gå i opfyldelse for mange små balletbørn – og deres forældre. Kort efter etableredes Danmarks første Kgl. Ballet talentcenter i Sønderborg. Så der er god grund til at fejre – balletten trives i Sønderborg.

Til en rigtig fødselsdag skal der dejlig kage til og en rigtig balletkage skal naturligvis være lyserød. Og da der nu skal så meget kage til engageredes bager/konditorhold fra ”Mad til Mennesker” EUC Syd i Tønder, som nu er trukket i arbejdstøjet for at løse opgaven. Skærtoft Mølle leverer de gode råvarer til den enorme kage, mens lyset til pynt stammer fra Løgumkloster.  Mere sønderjysk kan det lyserøde mesterværk næppe blive. Udover kagespisning står der selvfølgelig også masser af dans og underholdning på programmet, således at den gode form kan holdes!

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle tidligere balletelever samt ballettens venner inviteres til at fejre med lørdag d. 27.09, kl. 15.00-17.00, Skovvej16, Sønderborg. Tilmelding: kbj@sonderborg.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...