Dansk Byggeri: Sønderborg er for længe om at behandle byggesager

Arkivfoto
Arkivfoto
21. marts 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

I Esbjerg og Tønder Kommune er de blandt de hurtigste i landet til at ekspedere byggesager. Her skal man blot vente i syv dage på, at man kan få tilladelse til det første spadestik, skriver Dansk Byggeri en pressemeddelelse. Ventetiden er blevet beregnet fra den dag, hvor kommune har fået alle de fornødne oplysninger i en sag.

Dansk Byggeri Sydjylland mener, at en sagsbehandling af en byggesag højst bør tage 14 dage. Ifølge Michael Mathiesen, der er formand for Danske Byggeri Sydjylland, er der flere syd- og sønderjyske kommuner, der bør stramme sig an.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg kunne godt trænge til at se lidt nærmere på, om der er noget, de kan skrue på for at gøre ventetiden kortere, siger han i pressemeddelelsen.

Sagsbehandlingstiden i Sønderborg var i 2016 på 20 dage.

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...