Dansk Folkeparti starter EU-valgkampen med at tilbyde et ‘befrielseslys’

3. maj 2022 Politik

Danmarks befrielse bliver i mange hjem markeret ved at sætte levende lys i vinduet om aftenen den 4. maj.  Dansk Folkeparti i Sønderborg vil onsdag dele gratis lys ud i Perlegade i Sønderborg mellem klokken 14:00 og 17:00. Vælgerforeningen vil samtidig markere starten på DFs lands-kampagne for at bevare Danmarks forsvarsforbehold i EU.

Dansk Folkeparti, anbefaler klart et nej. Men det vigtigste er, ifølge lokalformand Hans Peter Toft, at vælgerne ved, hvad de siger ja eller nej til, skriver Dansk Folkeparti.

Artiklen fortsætter under annoncen

Har man først afskaffet forsvarsforbeholdet, kommer det aldrig mere igen. Danmark kan med et ja blive  bundet op på en mulig deltagelse i en EU-hær, og her er det de to store lande, Tyskland og Frankrig, som reelt  træffer  beslutningerne.

Dansk Folkeparti mener, Danmark skal bruge sine forsvarsressourcer i NATO-regi, som i rigtig mange år har givet Danmark den sikkerhed, som danskerne er trygge ved. Med lande som Storbritannien, Canada og USA ud over de europæiske Nato-lande er i alliancen, er der en stor strategisk slagkraft bag de beslutninger, som der træffes i Nato-regi.  Vores knappe forsvars-ressouercer skal ikke deles imellem EU og Nato. Det vil svække Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

S-regeringen har sammen med øvrige ’ikke skeptiske’ partier i Folketinget udskrevet folkeafstemningen, måske netop nu, fordi de mener, at der er gode chancer for et ja set i lyset af de grusomme billeder og beretninger fra Ukraine og hermed få fjernet et af de EU-forbehold, som fik dansker til at stemme ja til EUs Maastricht-traktat med Lissabon-ændringerne med vore fire forbehold, heraf forsvarsforbeholdet den 18. maj 1993.

Men det er måske netop her, flere vælgere kan mene, den store fejlantagelse sker. Det er netop ikke EU som har været kraften omkring hjælpen til Ukraine, men NATO og primært USA. Derfor vil det være en fatal fejlbeslutning at stemme ja ud fra grusomme beretninger og billeder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil blive det nu ret ubeslutsomme Tyskland og den tidligere kolonimagt, Frankrig, som stadig har soldater stationeret rundt i nogle af deres tidligere kolonier, som vil træffe vitale beslutninger. Og danske soldater kan bliver en del af disse styrker også i Afrika og andre eksotiske steder. Og EU vil fremadrettet tiltage sig mere og mere overstatslig magt også på forsvarsområdet.

Men ønsker danskerne virkelig det?  Endnu mere EU. Det afgøres den 1. juni i stemmeboksen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 112, Sydals

Ild i varebil på Kegnæsvej

27. maj 2022 112

I dag, fredag, klokken cirka 13 blev der ringet 112 og Sydals Frivillige Brandværn kørte til Kegnæsvej, hvor der var ild i en varebil. “Branden fik de frivillige brandmænd hurtigt slukket og fordi der var risiko for, at føreren af bilen har fået røg, så tilkaldte vi en ambulance, så han kunne blive tjekket”, siger […]

Læs mere...