Dart er en sportsgren og ikke bare bodega-hygge

27. september 2013 Uncategorized
Formand Brian Guldmann har kastet pile siden han mødte et par landsholdsspillere.

Formand Brian Guldmann har kastet pile siden han mødte et par landsholdsspillere.

Der er sikkert en og anden, der forbinder dart med den lokale bodega, hvor taberen giver en omgang og de heldige, der ramte skiven er lykkelige. Men dart er bestemt også en sportsgren og den dyrkes med stor koncentration i kælderen hos Fitness Syd, hvor Sønderborg dartklub dukker op søndage og torsdage i aftentimerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

– På vores medlemsliste har vi 13 turneringsspillere og fem passive medlemmer. Et af vores hold spiller i 3. division og et andet i kvalifikationsturneringen, siger formand Brian Guldmann til Sønderborg Nyt. Han fortæller med et stort smil, at TV Sport skal til at sende fra 1. division og det ser han som et tegn på, at flere har interesse i dart.

– Jeg selv blev grebet i ungdomsklubben i Nordborg. Der kom to landsholdsspillere og fortalte om spillet og så gik jeg hjem og øvede på livet løs, siger formanden. Det fantastiske er, når man kan sætte pile meget tæt igen og igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

VM på lørdag

Janni Larsen er også i kælderen torsdag aften og man ser tydeligt, at hendes pile sidder uhyggeligt tæt – og det viser sig, hun er landsholdsspiller.

Janni Larsen tager til Canada lørdag og har bestemt sig for at vinde VM-guld.

Janni Larsen tager til Canada lørdag og har bestemt sig for at vinde VM-guld.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Lørdag skal jeg til Canada og spille VM, siger hun. VM i dart spilles hvert andet år og Janni Larsen skal møde verdensranglistens nummer 1 i sit første spil.

– Ja, det kan blive svært, men jeg har altså tænkt mig at komme tilbage med pokalen og en guldmedalje, siger hun selvsikkert. Hun synes, at hun træningsmæssigt og mentalt er klar – og hendes formand tvivler ikke på, det er muligt for hende at nå toppen.

– I dart er din modstander dig selv. Det handler om, hvor koncentreret du er, hvor godt du får dine kast til at køre. Modstanderen har slet ikke indflydelse på dit spil, siger Brian Guldmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skal du prøve

Har du lyst til at prøve at spille dart med nogle hyggelige mennesker, der virkeligt kan spille, så skal du bare dukke op en søndag eller torsdag aften. Samtlige spillere er klar til at tage godt imod dig, du kan låne pile og du kan lære, hvordan man planter tre pile i samme felt på skiven.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...