De skulle være væk – men fiskekutterne ligger stadig i havnen

Erhvervsfartøjerne skal væk fra kajen. Foto: Ole Kæhler
Erhvervsfartøjerne skal væk fra kajen. Foto: Ole Kæhler
15. maj 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Det er længe siden Byrådet besluttede, at erhvervsfiskerne skal væk fra Sønderborg Havn og de fik en opsigelse, hvor der stod, at de skulle være væk senest den 1. marts. Men der ligger stadig både og fiskekuttere ved kajen i Sønderborg.

Når der bygges boliger ved Sundgade, så skal der ikke være erhverv på havnen.

“Det er rigtigt, at kontrakten er sagt op og så skal de jo flytte”, siger Teknik, By og Boligudvalgets formand, Kirsten Bachmann, til SønderborgNYT.

“Vi har holdt møder med fiskerne og forsøgt at komme overens og vi prøver stadig. Vi vil gerne finde en egnet plads til dem og vil gerne finde den i samarbejde med fiskerne”, siger udvalgsformanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Palle Hinrichsen fra Mommark er tidligere fisker og sejler i dag blandt andet cykelfærgen og så har han et par turbåde liggende ved kajen i Sønderborg og han mener ikke, det er det store kommunen har gjort for at hjælpe fiskerne.

“Der har været tale om, at flytte dem til Mommark, men det kan kommunen ikke bare lige gøre, fordi Mommark Havn er privat”, siger Palle Hinrichsen til SønderborgNYT.

Han fortæller videre, at kommunen og ejerne af de bygninger, som kommunen også vil have væk fra området ved Sundgade, heller ikke er helt enige.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der står ikke noget i papirerne om, at ejerne skal fjerne bygningen, som ligger på kommunal grund, så der ligger en ekstraregning og venter, når der skal bygges i den ende af havneområdet”, siger han og fortæller, at fiskerne blot har brug for en solid bro, som kan bære en truck. Så kan de nemlig lande deres fisk i Sønderborg Havn.

Han opfordrer kommunen til at skrive sådan en bro ind i Sundgade-projektet.

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...