Borgmesteren: En særlig dag for de ukrainske flygtninge i Sønderborg Kommune

Sønderborg står bag ukrainerne. Arkivfoto: Ole Kæhler
Sønderborg står bag ukrainerne. Arkivfoto: Ole Kæhler
24. februar 2024 Sønderborg Skrevet af: Redaktion

Borgmester Erik Lauritzen skriver en hilsen til områdets ukrainere:

Her på årsdagen for Ruslands overgreb på Ukraine vil jeg på egne og Byrådets vegne sende en varm hilsen til alle medborgere, som flygtede fra krigen og landede her i vores fællesskab. Også til alle der har familie eller relationer i det fortsat belejrede Ukraine.  Det er mit håb, at I alle har en tålelig tilværelse her hos os trods savn, sorg og vrede.

Og her på to-års dagen vil jeg også takke alle de, der her i området har gjort en ekstra indsats for at hjælpe vore medborgere fra Ukraine.

Artiklen fortsætter under annoncen

Verden og hverdagen brøler afsted i højt tempo og der er hele tiden nye ulykker, krige, katastrofer, økonomiske og klimamæssige udfordringer at forholde sig. I det tempo kan man indimellem glemme situationen i Ukraine. Det må vi ikke.

Danmark deltager aktivt i at støtte det Ukrainske folks kamp mod russerne – det er også vores frihedskamp – og vi forsøger samtidig at leve vores liv. Men i dag må vi huske hinanden på, at der stadig er brug for hjælp og støtte til de mennesker i vores lokale fællesskab, der er hårdest påvirket af denne krig såvel som andre krige og overgreb i andre af verdens brændpunkter. Det er begrænset, hvad vi kan gøre lokalt men vi kan vise vore medborgere at vi er med dem og føler med dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg vil gerne sige det tydeligt: Vi er med jer!

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...