Debat: Aase Nyegaard lægger fakta om En Søndag på Als frem

19. december 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

SønderborgNYT har modtaget følgende læserindlæg fra Aase Nygaard, viceborgmester, Fælleslisten:

Inden jeg blev borgmester i Augustenborg i 2002, havde den daværende borgmester Erik Schmidt aftalt med nogle folk fra Skive, at der skulle arrangeres En Søndag på Als i Augustenborg Slotspark.

Siden da har jeg kendt brødrene Lars og Ole Bielefeldt, som sammen med mange frivillige i Augustenborg hvert år har gjort et stort stykke arbejde for denne koncert.

Artiklen fortsætter under annoncen

Normalt går billetsalget til En Søndag på Als i gang i slutningen af november. Men i 2015 blev Augustenborg Slot solgt til NaturErhvervsstyrelsen. Denne proces trak ud og trods positive tilkendegivelser i efteråret 2015 fik foreningen den 10. december 2015 et klart nej til at lave koncert fra en chefjurist i Freja Ejendomme.

Kommunen på banen

Siden fik foreningen med Sønderborg Kommunes hjælp en tilladelse til at bruge Slotsparken, mens adgang til slottet først kom på plads under et møde 2. juni i København med Bygningsstyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Manglende tilladelser bevirkede, at Alskoncerten ikke kom i salg og dermed mistede julehandlen.

Efterfølgende meldte foreningens normale husorkester afbud pga. en beordret tur til Frankrig for kongehuset i august måned 2016.

Manglende tilladelser, manglende opstart af billetsalg og manglende husorkester, bevirkede at det ikke var muligt at sammensætte et solisthold til 2016.

Bestyrelsen var tæt på at give op og erkende at løbet var kørt for 2016.

Men i begyndelsen af 2016 kontaktede Jesper Lundgaard bestyrelsen og tilbød sin hjælp og pustede dermed ny energi i en bestyrelse, som følte sig ramt af mere end én mavepuster.

Artiklen fortsætter under annoncen

I slutningen af februar gik arbejdet i gang med at undersøge om der var mulighed for at lave en Alskoncert 2016. I sæt samarbejde med Jesper Lundgaard blev et stærkt solisthold stablet på benene, men at finde et husorkester var en stor udfordring.

Sønderjyllands Symfoniorkester blev kontaktet, men deres august var allerede skemalagt. Derefter blev Prinsens Musikkorps i Skive samt et Symfoniorkester på Sjælland kontaktet. Men løsningen blev The Feel Good orkestret, som også skulle spille for Birthe Kjær.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidst i marts måned var næsten alt på plads og koncerten blev sat i salg. Men 4 måneders salg var mistet i forhold til et normalt år og det viste sig også at mange havde disponeret anderledes, da man ikke forventede at Alskoncerten kom i 2016.

Koncerten 2016 blev en fantastisk oplevelse for publikum, såvel som solister, og der var efterfølgende kun ros til foreningen. Men 4 måneders mistet salg og sparsomme midler til markedsføring betød desværre at foreningen kom ud med et underskud på ca. 200.000 kr. Og pt. er kassen tom.

Artiklen fortsætter under annoncen

De første 9 år var det et firma som stod bag Alskoncerten. Men dette firma lukkede i 2009 og for at redde En Søndag på Als blev Foreningen Alskoncerten.dk stiftet, så koncerttraditionen kunne fortsætte.

Den første formand var Henrik Rønnow fra Haderslev, som samtidig var orkestermedlem i Slesvigske Musikkorps.

I 2014 blev Gunnar Hansen, tidligere beredskabschef i Augustenborg og Sydals valgt som ny formand.

Bestyrelsen består i dag af Formand Gunnar Hansen, Lars Bielefeldt, Peter Thomsen og Ole Bielefeldt.

Alskoncerten har siden koncerterne startede i 2001 haft et yderst positivt samarbejde med Sygehuset på Augustenborg Slot/ Region Syddanmark samt først Augustenborg og siden Sønderborg Kommune. Gennem alle 16 år har en gruppe på 15-20 frivillige, primært hjemmeværnsfolk fra Holstebro, været en vigtig og uundværlig del af koncerten.

Samtidig har Alskoncerten gennem årene haft et særdeles positivt samarbejde med 3 lokale klubber/foreninger – Alssund Y’s-men Klub, som gennem alle årene har stået for billetsalg og kontrol, Augustenborg Brandværn og senere Sceneforeningen har gennem alle årene stået for scene, lyd og lys opsætning og nedtagning samt hegn etc. og MIF Midtals Idrætsforening som siden 2010 har stået for bemanding af salgstelte. Alle tre klubber/foreninger har i denne uge sendt deres fulde opbakning til bestyrelsen med håbet om at koncerten overlever.

Deltag i debatten på SønderborgNYTs Facebookside.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...