DEFINE: Sønderjyllands Symfoniorkester møder Frank Zappa og Jomi Massage

23. oktober 2018 Kultur

I samarbejde med den genreeksperimenterende musikfestival ”DEFINE-Festival” i Sønderborg spiller Sønderjyllands Symfoniorkester en usædvanlig symfonisk koncert bestående af en blanding af Frank Zappas orkesterværker og danske Jomi Massages støjrockværker.

De to kunstnerpersonligheder forenes med orkestret under ledelse af den danske dirigent Jesper Nordin.

Koncerten finder sted fredag den 9. november kl. 20.00 i Koncertsal Alsion, Sønderborg.

Amerikanske Frank Zappa betegnes i dag som en legende af en multikunster. Op igennem ’60erne, ’70erne og ’80erne var han en af tidens største musikere og samtidig komponist og satiriker. I sin 30 år lange karriere nåede Zappa at udgive mere end 60 albums. Zappas musik er et genremix af rock, pop, jazz, jazz fusion og symfoniske stykker.

Artiklen fortsætter under annoncen

I aftenens koncertprogram er det netop nogle af Zappas symfoniske værker, som vækkes til live af symfoniorkestret ind imellem Jomi Massages værker og solooptrædener, skriver symfoniorkestret.

Bag kunstnernavnet Jomi Massage er danske Signe Høirup Wille-Jørgensen. Hun er en eksperimenterede komponist, musiker, sanger og ikke mindst kunstner, der blander flere stilarter i sine værker. Listen af albumudgivelser er lang og begyndte i 1995 med bandet Murmur og senere hendes nuværende band Speaker Bite Me. Siden starten af ’00erne er Signe Høirup Wille-Jørgensen også gået solo under alteregoet Jomi Massage. Udover albumudgivelser har Jomi Massage komponeret musik til film, senest den biografaktuelle ”Ditte og Louise”, radio og teater og står også bag en række art performances og kunstinstallationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danske Jesper Nordin er en dirigent og komponist, der specialiserer sig i opera og moderne kompositionsmusik. Siden sin debut som dirigent i 2006 med Copenhagen Phil har Jesper Nordin nået at samarbejde med samtlige danske professionelle orkestre, kor og ensembler.

Derudover har han også krydset landegrænser og optrådt med orkestre i Sverige, Finland, England, Ukraine, Ungarn og Frankrig. I 2008-2010 var Jesper Nordin indstuderingsleder ved Det Kgl. Teater og formåede at dirigere ved hele 25 produktioner herunder store produktioner som Wagners ”Ringen”, moderne operaer, balletter m.m. Jesper Nordin har en tæt kontakt med nye og danske komponister og har uropført over 100 nyskrevne værker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan købe DIN BILLET her

Se HELE DEFINE-PROGRAMMET her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, REGIONALT

Sol og Strand vil leje sommerhuse ud i et strategisk samarbejde med Interhome

8. februar 2023 Erhverv

Interhome – det Schweiz-baserede selskab, der udlejer flere end 35.000 ferieboliger ud over hele Europa – og danske Sol og Strand Feriehusudlejning, der hvert år udlejer 6.500 private feriehuse langs Danmarks kyster til danske og udenlandske feriegæster, har indgået et strategisk samarbejde. Som en del af samarbejdet vil de to selskaber hjælpe hinanden med at […]

Læs mere...