Dele af 2017-kulturen ført frem på catwalk

6. december 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Tirsdag eftermiddag gik en del af Sønderborgs aktive kulturmennesker en tur på en catwalk i Det Sønderjyske Køkken, hvor de viste et lille glimt af det, som de vil byde lokale mennesker og meget gerne turister i det nye år.

Til at kæde det hele sammen var Charlotte Riis Engelbrecht og Stephan Kleinschmidt fra byrådet – og alt i det var det et glimrende arrangement, hvor der var et flot tempo i tingene og en del af gevinsten lå i, at det er langt mere effektfuldt at vise, hvad det hele handler om end det gør at forklare det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var catwalk med Kinesiske Dage, som er en tilbagevendende begivenhed, hvor Sønderborg fejrer det kinesiske nytår. Og kineserne blev efterfulgt af glade skuespillere, som skal gøre os opmærksomme på, at der også er Aprilfestival.

“Det er teater for børn og unge, en stor oplevelse, hvor der forresten mangler frivillige hænder”, sagde Stephan Kleinschmidt. Herefter skiftede han toneleje og fortalte, der selvfølgelig også vil være Folk Baltica.

“Og her bliver der spillet hele 50 koncerter indenfor kommunegrænsen”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skaterbanen og alt det liv, der er en del af den kultur får to dage i Sønderborg by, hvor de kan vise alt, hvad de kan.

“Der bliver masser af hip-hop og street-art”, sagde Charlotte Riis Engelbrecht og lokkede Stephan Kleinschmidt til at prøve en tur på skateboard. Hvoran han klarede den udfordring forklares bedst ved at sige, at drømmer han om at blive en del af skaterarangementet, så skal der øves intenst inden.

Et brag af en entré

Catwalken blev også indtaget af frivillige brandmænd, der fik fyret nogle kulsyreslukkere af.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I 2017 er der Sternfahrt, hvor der kommer mellem 3 og 4000 brandmænd til Sønderborg”, sagde Stephan Kleinschmidt. Brandmændene gav iøvrigt en gave, som enhver kvinde vil misunde Charlotte Riis engelbrecht: En brandmandshjelm.

Til larmen fra en mortorsav kom Ron Bader bragende ind på scenen sammen med sin makker fra Wood Sculpture, så vi allesammen husker, at træsymposiet er på Slotskajen igen til sommer.

Tæt på Slotskajen skal der også være Zulu Sommerbio og bag slottet vil den Kongelige Ballet optræde og samme sted skal der naturligvis også være en herlig dag med Stella Polaris og på Kær skal der være lejr for spejdere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fantastiske stemmer

Tre piger fra Sønderjyllands Pigekor trådte ind på catwalken og sang for gæsterne, der overværede den kulturelle catwalk.

“De er her, fordi vi skal fortælle, at vi også i 2017 får besøg af DR Pigekoret. Det er blevet en tradition, at de giver en koncert i slottets riddersal”, sagde Stephan Kleinschmidt. Og selvfølgelig kommer der masser af musik, der hjælper os på vej med fejringen af Alsions 10. år.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)

 

 

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>