De grønne transportløsninger vises frem på Slotskajen

21. maj 2022 Tour de France

Lørdag mellem klokken 11 og 14 er Slotskajen i Sønderborg fyldt med grønne køretøjer og det er ProjectZero, som er trukket i den grønne førertrøje for at vise noget af alt det, der skal til, inden Sønderborg bliver CO2-neutral i 2029.

“Vi varmer op til Touren her på Slotskajen og gi’r et indblik i, hvad en grøn målby er”, sagde borgmester Erik Lauritzen i sin velkomsttale.

Vejen frem til nullet handler også om, a vi skal af med forurenende biler.

“Transportområdet fylder en del i den grønne omstilling og den kræver ny teknologi og ny adfærd”, sagde borgmesteren og fortalte, at Slotskajen er indtaget af grønne biler, landsbybus, bus og elcykler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cykelservice Sønderborg var også på Slotskajen og havde elcykler med.

“Vi har ret travlt i den her tid. Noget af travlheden skyldes, at det er nu, folk vil ud og cykle og en del skyldes selvfølgelig de stigende brændstofpriser”, siger cykelmekaniker Thomas Hansen.

Den grønne køretøjer er ikke alene på pladsen ved Sønderborg Slot. Der kom også en masse motorcykler, som også trak en en del opmærksomhed.

“Vi gjorde plads til dem, selvom Slotskajen var reserveret til grønne køretøjer”, sagde tidligere ProjectZero-direktør Peter Rathje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...