Den hidtidige erhvervschef rykker ind på Rådhustorvet

19. november 2015 Erhverv

Den hidtidige erhvervschef i Sønderborg-området Lone Koch kan se frem til, at hun i løbet af starten på 2016 skal

Sønderborgs hidtidige erhvervschef Lone Koch.

Sønderborgs hidtidige erhvervschef Lone Koch.

Artiklen fortsætter under annoncen

ind på Rådhustorvet, hvor hun bliver en del af Sønderborg Kommunes Erhvervsservice.

Vækstrådet har rigtigt travlt med at få delt opgaver med erhvervsservice og erhvervsfremme op – så der ikke er to grupper mennesker, der sidder med de samme opgaver. Og den opdeling betyder, at nogle skal sidde i Vækstrådet, mens andre skal være på Rådhustorvet.

SønderborgNYT har spurgt Lone Koch, hvad hun har lavet i sin tid som erhvervschef:

“Meget af mit arbejde er det, man kalder netværksarbejde, hvor jeg besøger virksomheder for at følge med i, hvordan det går dem, høre hvad der rører sig”, siger Lone Koch til SønderborgNYT. Lone Koch blev ansat, da Sønderborg havde SET og er derfor fulgt med over i Vækstrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg arbejder også for, at virksomheder mødes på tværs af brancher, fordi der er mange lokale virksomheder, der kan hjælpe hinanden”, siger Lone Koch. Der er ingen grund til at ringe uden for kommunegrænsen, når man kan få den samme ydelse leveret fra en lokal virksomhed. I det hele taget er netværk en vigtig del for Lone Koch.

Leder efter ingeniører

Sønderborg kommune og Vækstrådet har haft samtaler med hele 125 virksomheder i lokalområdet og har derfor en

Lone Koch, Danfoss og flere andre virksomheder er altid på udkig efter ingeniører.

Lone Koch, Danfoss og flere andre virksomheder er altid på udkig efter ingeniører.

Artiklen fortsætter under annoncen

fin fornemmelse af, hvad det er, som virksomhederne ønsker sig fra Sønderborg Kommune. Et af ønskerne er, at kommunen arbejder for at tiltrække arbejdskraft.

“Fredag kommer der studerende fra Aalborg Universitet og de skal rundt og se de virksomheder, der har brug for ingeniører”, siger Lone Koch, der har en forventning om, at hun i den nye erhvervsservice kommer til at fortsætte den type aktiviteter. Det fremgår da også af den plan, der er blevet udarbejdet efter dialog med virksomhederne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Virkningen af et besøg af studerende kan der i øvrigt ikke siges noget om. Det er en langsigtet investering, fordi mange af de studerende er i første del af deres uddannelse. Men vi håber selvfølgelig, vi får sået nogle frø”, siger Lone Koch.

Ingen færdig køreplan for jobbet

Det er et par år siden, Sønderborg Kommune fik Erhvervskontakten, og i kølvandet på kommunen og Vækstrådets mange virksomhedsbesøg bygges der videre på Erhvervskontakten, ligesom Vækstrådet selv sætter også skub i nogle ting i løbet af det kommende år.rådhus

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men selvom der er store forandringer på vej, så forventer jeg, at jeg forsat vil have en opgave med at have føling med det lokale erhvervsliv og prøve at hjælpe med de ting, der bedes om hjælp til”, siger Lone Koch.

Det fremgår tydeligt at rapporten om ”erhvervsservice i topklasse i Sønderborg kommune”, at den nye kommunale erhvervsservice skal tage sig af generel erhvervsservice, mens Vækstrådet skal have ansvaret for fokuseret erhvervsfremme. Den detaljerede arbejdsdeling bliver mere tydelig for alle i løbet af de kommende måneder, hvor det bliver afgjort, hvilke helt konkret opgaver der skal ligge hos den nye samlede kommunale erhvervsservice, og hvilke der bliver et ansvar for Vækstrådet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk