Den Kgl. Ballet på udkig efter talenter

18. marts 2014 Kultur

5. april er Sønderjyllands Danseakademi vært ved optagelsesprøven til den Kgl. Balletskole.

Forstander Thomas Lund, konsulent Liselotte Sand og en fysioterapeut fra den Kgl. Balletskole vender nu tilbage for 7. år til Sønderborg som en del af deres ”scouting” tur rundt i landet. Lige så længe har talentholdet – med skiftende elever – eksisteret i Sønderborg, som var den første af slagsen i 2007.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med dette blev der etableret mulighed for alle børn i det Syddanske for at ”blive opdaget” som ballettalent og derefter i første omgang udvikle deres danseevner i lokale omgivelser.Talenthold (37)

Sønderjyllands Danseakademi er som én af få balletskoler i Danmark ”blåstemplet” som værende i stand til at opdyrke ballettalenter på et særdeles højt niveau og dermed muliggøre, at alle kan få en chance for at danse deres vej helt til København – hvis altså barnets krop og vilje egner sig til ballet på professionelt plan.

Udover talentcentrene i Sønderborg, Esbjerg, Holstebro og Århus vil der som noget nyt i år også blive holdt optagelsesprøve i Ålborg og Næstved.

Til prøven vurderes børnene af Den Kongelige Balletskoles ledelse og undervisere. Prøven er for alle børn i 1. – 5. klasse, og man behøver ikke at have danset før for at kunne deltage. Læs mere om tilmelding på www.balletsyd.dk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk