Den Kgl. Ballet på udkig efter talenter

18. marts 2014 Kultur

5. april er Sønderjyllands Danseakademi vært ved optagelsesprøven til den Kgl. Balletskole.

Forstander Thomas Lund, konsulent Liselotte Sand og en fysioterapeut fra den Kgl. Balletskole vender nu tilbage for 7. år til Sønderborg som en del af deres ”scouting” tur rundt i landet. Lige så længe har talentholdet – med skiftende elever – eksisteret i Sønderborg, som var den første af slagsen i 2007. Med dette blev der etableret mulighed for alle børn i det Syddanske for at ”blive opdaget” som ballettalent og derefter i første omgang udvikle deres danseevner i lokale omgivelser.Talenthold (37)

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderjyllands Danseakademi er som én af få balletskoler i Danmark ”blåstemplet” som værende i stand til at opdyrke ballettalenter på et særdeles højt niveau og dermed muliggøre, at alle kan få en chance for at danse deres vej helt til København – hvis altså barnets krop og vilje egner sig til ballet på professionelt plan.

Udover talentcentrene i Sønderborg, Esbjerg, Holstebro og Århus vil der som noget nyt i år også blive holdt optagelsesprøve i Ålborg og Næstved.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til prøven vurderes børnene af Den Kongelige Balletskoles ledelse og undervisere. Prøven er for alle børn i 1. – 5. klasse, og man behøver ikke at have danset før for at kunne deltage. Læs mere om tilmelding på www.balletsyd.dk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Tyskland strammer indrejsereglerne for danskere

25. juli 2021 COVID-19

Stigningen i antallet af Corona-smittede danskere får de tyske myndigheder til igen at kategorisere Danmark som et såkaldt risikoområde. Ændringen træder i kraft i dag, søndag, og har betydning for både danske og tyske turister. Danskere, der rejser ind i Tyskland, skal kunne fremvise enten en negativ coronatest, et bevis på, at man er fuldt […]

Læs mere...