Den udliciterede rengøring bekymrer byrådsmedlem Jesper Smaling

10. februar 2022 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokraterne synes, det er bekymrende læsning, at kvaliteten af rengøringen er vurderet som utilfredstillende i 75 ud af 266 kontrolbesøg.

Og på nogle skoler som eksempelvis Dybbøl-Skolen, og Broager Skole har det været nærmere reglen end undtagelsen, at rengøringen ikke har været god nok.

“Samtidig er der kun tre ud af de oprindelig 26 medarbejdere, der blev virksomhedsoverdraget, som stadig er beskæftiget hos deres nye arbejdsgiver. Det fortæller mig, at deres nye arbejdsvilkår ikke er gode nok. Det er en udfordring, fordi vi som kommune har et socialt ansvar – også når vi virksomhedsoverdrager medarbejdere, såvel som når vi entrerer med underleverandører”, siger Jesper Smaling til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han mener ikke, den nuværende evaluering taler for yderligere udliciteringer af rengøringsopgaver.

“Jeg mener i stedet, at fokus skal være på at få den kvalitet og ydelse, som der er aftalt i de nuværende kontrakter”.

Økonomiudvalget får en ny evaluering igen til august.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...