Den verdenskendte violinvirtuos, Isabelle van Keulen, spiller i Alsion

2. juli 2019 Kultur

Den verdenskendte violinvirtuos, Isabelle van Keulen, har sit ensemble med til Sønderborg. Det sker som led i Schleswig-Holstein Musik Festival 1. august klokken 20 i Koncertsalen Alsion.

Det bliver en af de aftener, som man glæder sig til i lang tid – og husker længe efter.

Sønderborg Kommune og Schleswig-Holstein Musik Festival samarbejder atter i år to koncerter, der indeholder musik lidt ud over det sædvanlige, skriver kommunens Event-afdeling.

Koncerten i Koncertsalen Alsion bringer den verdenskendte violinist Isabelle van Keulen til Sønderborg. Hun har sit ensemble med. Sammen vil de spille Bach und Piazzolla. De to komponister har nemlig en del til fælles.

Artiklen fortsætter under annoncen

Argentinske Astor Piazzollas kendte tango, La muerte del ángel, lægger således ud med en fuga. Piazolla elskede nemlig Bach. Der går faktisk en historie fra den tid, da han boede i New York med sine forældre. Ud af et åbent vindue flød musik, der satte strøm til den unge mand. Senere fandt han ud af, at det var et værk af Bach – og han var solgt.

Således er det nok mest kendte enkeltnummer fra hans tangoopera, Maria de Buenos Aires, en fuga, nemlig Fuga y misterio.

Så det drejer sig om at tune ørerne ind på Bach, når de denne aften lytter til tango. Det bliver et lækkert musikalsk møde, som vi sjældent oplever det i Koncertsalen Alsion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ensemblet består ud over Isabelle van Keulen af Ulrike Payer, Rüdiger Ludwig og Christian Gerber.

Den anden koncert i festival-regi sker på Sønderborg Slot 18. august. Den er udsolgt.

Læs mere på www.koncertsalenalsion.dk

Koncerten er arrangeret af Schleswig-Holstein Musik Festival, Bund deutscher Nordschleswiger og Sønderborg Kommune.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...