Den verdenskendte violinvirtuos, Isabelle van Keulen, spiller i Alsion

2. juli 2019 Kultur

Den verdenskendte violinvirtuos, Isabelle van Keulen, har sit ensemble med til Sønderborg. Det sker som led i Schleswig-Holstein Musik Festival 1. august klokken 20 i Koncertsalen Alsion.

Det bliver en af de aftener, som man glæder sig til i lang tid – og husker længe efter.

Sønderborg Kommune og Schleswig-Holstein Musik Festival samarbejder atter i år to koncerter, der indeholder musik lidt ud over det sædvanlige, skriver kommunens Event-afdeling.

Koncerten i Koncertsalen Alsion bringer den verdenskendte violinist Isabelle van Keulen til Sønderborg. Hun har sit ensemble med. Sammen vil de spille Bach und Piazzolla. De to komponister har nemlig en del til fælles.

Artiklen fortsætter under annoncen

Argentinske Astor Piazzollas kendte tango, La muerte del ángel, lægger således ud med en fuga. Piazolla elskede nemlig Bach. Der går faktisk en historie fra den tid, da han boede i New York med sine forældre. Ud af et åbent vindue flød musik, der satte strøm til den unge mand. Senere fandt han ud af, at det var et værk af Bach – og han var solgt.

Således er det nok mest kendte enkeltnummer fra hans tangoopera, Maria de Buenos Aires, en fuga, nemlig Fuga y misterio.

Så det drejer sig om at tune ørerne ind på Bach, når de denne aften lytter til tango. Det bliver et lækkert musikalsk møde, som vi sjældent oplever det i Koncertsalen Alsion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ensemblet består ud over Isabelle van Keulen af Ulrike Payer, Rüdiger Ludwig og Christian Gerber.

Den anden koncert i festival-regi sker på Sønderborg Slot 18. august. Den er udsolgt.

Læs mere på www.koncertsalenalsion.dk

Koncerten er arrangeret af Schleswig-Holstein Musik Festival, Bund deutscher Nordschleswiger og Sønderborg Kommune.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...