Der er snart landsbymarked i Lysabild

2. september 2019 Kultur

Den 14. september kl. 11-16.30 vil der på området omkring kirken i Lysabild igen være en overflod af hyggelig markedsstemning.

I “e affildgå” kan du vandre mellem spændende boder med bl.a. håndværk, lokale varer og enkelte lopper.

Der bliver også mulighed for at smage på lokale specialiteter, en kold fadøl eller en ringriderpølse, samtidig med at man nyder musikken fra Michael Vogensen, der kommer og underholder et par gange i løbet af dagen, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Hvis du er til natur og specielt dyr, så kan du også møde zoologisk konservator Mikkel Carlsen, der vil være på pladsen hele dagen med arbejdende værksted og udstilling.

Det er også i æblehaven, du kan opleve et forrygende show med Gøglergruppen Ildfolket, der beskriver sig selv på følgende måde på deres Facebookside:

“Vi er en gøglergruppe, der arbejder med ild. Vi består af fire “kvindelige drager” – vi kaster med ild, danser med ild, sluger ild og puster ild – alt imens vi gøgler, synger og laver akrobatik.”

Artiklen fortsætter under annoncen

10. gang

Der skal ske noget nyt i år, også for at markere at det er 10. gang vi har vores hyggelige marked i Lysabild. Så det er med stor fornøjelse, at vi kan præsentere både gøglershow, zoologisk konservator, Michael Vogensen, Bike & Run, kunstudslling og ikke mindst en masse spændende boder med udsllinger og akviteter. Birthe Elmegaard Bladt, markeds koordinator

I de flotte rammer i kirken, kan du nyde kunstudstillingen med kunst af lokale kunstnere. Du kan også deltage i en af rundvisningerne i kirken, hvor sognepræst Hans Havelund fortæller spændende historiske anekdoter om kirken og dens inventar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Søndag kl. 11 inviterer kirken desuden alle til hyggelig Høstgudstjeneste, hvor der også vil være flot udsmykning af kirkerummet.

På den gamle gårdsplads foran Præstegården er der også fyldt med akviteter.

Børnene kan bl.a. prøve sig med tømrerfaget, som det var i gamle dage.

Sognehistorisk Forening udstiller nogle af deres spændende effekter, og der er mulighed for at købe deres bogudgivelser og smage deres lækre solæg. Som noget nyt i år, vises også filmen “Turen til Vestfronten” i Holstenerladen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du er til bevægelse og moon kan du deltage i Bike & Run, der aoldes i forbindelse med markedet.

“Tøv ikke med at tilmelde Jer. Løbet er for alle. Ruterne er nemlig lige til at klare og cykelruten er 4 km og løberuten 1 km. Ruterne tilbagelægges fire gange hver, så holdet samlet cykler/løber 20 km i alt”, fortæller Karin Danielsen, der sammen med Sanne Jacobsen arrangerer løbet.

Læs alt om ruterne og tilmeldning på lysabild-sydals.dk

Åben Skole-gruppen inviterer alle til fællesspisning i det store telt kl. 18, en fin afslutning på markedsdagen. Kræver

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilmelding til Erling Junker på ejja@bbsyd.dk eller 2361 4729 senest tirsdag den 10. september.

Prisen er kr. 80,- for voksne og kr. 50,- for børn.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk