Der findes faktisk seriøse politikere – der bare ikke er “linselus”

4. marts 2018 Kultur

På Christiansborg sidder der 179 folkevalgte folketingsmedlemmer.

“Og nogle af dem er nogle klaphatte. Andre er ligefrem dumme. Men der er også meget seriøse folketingspolitikere, der gør en rigtig stor indsats og nogle af dem får ligefrem skabt resultater gennem deres arbejde”, siger journalist Flemming Sørensen, der søndag, sammen med sin lillebror, Benny Engelbrecht, var gæst i Brecklings Bogcafé på Hotel Comwell.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flemming Sørensen, Allan Breckling og Benny Engelbrecht.

Der er en del mennesker, der har undret sig over, hvordan de to herrer kan være brødre, når de ikke har samme efternavn.

“Forklaringen er enkel. Vi har samme forældre”, siger Benny Engelbrecht og forklarer, at indtil han blev viet til Charlotte Engelbrecht, hed han også Sørensen.

“Det var sådan, at Charlotte ikke ville af med sit efternavn og så tog jeg navnet Engelbrecht”.

De udvalgte

Flemming Sørensen og Benny Engelbrecht talte for flere år siden sammen om, at der manglede en bog om de politiske håndværkere, der ikke hele tiden er i fjernsynet og aviserne. Mange af dem, der ikke er linselus, er nemlig drevet af en vilje til at gøre en forskel og arbejder hårdt og resultatorienteret.

“Vi valgte ni ud, som kan siges, at have opnået resultater”, siger Flemming Sørensen og tilføjer, at Pia Kjærsgaard er med i rollen som Folketingets formand, hvor hun står bag bogens forord.

“Hun skriver det ikke selv, men fortæller og så skrev jeg”, siger Flemming Sørensen til de knap 30 bogcafégæster, der havde trodset kulden og begivet sig til Hotel Comwell.

Sådan gjorde vi

“Vi bad de enkelte politikere om selv at fortælle, hvordan de nåede frem til deres resultater og de alle har godkendt det, som vi har skrevet. De løber ikke fra deres udtalelser”, siger Flemming Sørensen.

Brødrene undrer sig over, medierne ikke bruger mere tid på at følge det daglige politiske arbejde, der foregår i Folketinget.

“Der sendes kun tv fra Folketingssalen, når der er afslutningsdebat eller finanslovsdebat – og i andre sager, hvor der er uenighed mellem partierne, så står pressen klar udenfor salen og fanger politikerne”, siger Flemming Sørensen.

“De kunne jo have sendt fra salen og givet seerne de ord, der blev sagt fra talerstolen”, siger Benny Engelbrecht.

“Pia Kjærsgaard fortæller os, at det er lidt som i Klods Hans, når man taler fra Folketingets talerstol, fordi alt skrives ned og dokumenteres. Også ens talefejl”, siger Benny Engelbrecht, der mener, at der ikke er andre steder, hvor politikere kan tale med lige så stor vægt bag ordene.

“Men journalisterne vil have politikerne til at sige noget direkte til dem”, siger Flemming Sørensen.

DF-politikeren

René Christensen fra Dansk Folkeparti er en af de politikere, der er med i  brødrenes bog, De politiske håndværkere. Han sidder i Folketinget og stillede også op for sit parti til kommunalget i Guldborgsund Kommune, hvor han stod til at få borgmesterkæden. Men den smuttede så alligevel.

“René Christensen er en hårdtarbejdende politiker på Christiansborg og mange vil mene, at politik betyder, han går glip af meget”, siger Benny Engelbrecht.

“René Christensen siger selv, at sådan er det jo også med de mennesker, der er grebet af en sport”.

Jyderne arbejder hårdest

Folketingspolitikere, der kommer fra Jylland, arbejder mere med sagerne end politikere, der kommer fra Hovedstaden.

“Det er en generalisering, men det er sådan, at de jyske folketingsmedlemmer typisk er i Hovedstaden fra tirsdag til fredag og de bruger al tiden på at sætte sig ind i det politiske stof”, siger Flemming Sørensen.

Politikere, der bor og har familieliv i København, har også et familie- og hverdagsliv, der skal passes, når de ikke er inde på Christiansborg.

Mange ministerposter

De to brødre har også Hanrik Dam Kristensen med i deres bog – og han er valgt ud, fordi han har været minister i flere forskellige ministerier.

“Og det specielle ved ham er, at han hele tiden har haft kontakt til mennesker, der har noget på spil. Den ene er en mand fra fiskeriet i Hansholm – og ham kunne Henrik Dam Kristensen snakke med, når der var nye tiltag på vej indenfor fiskeriet”, siger Flemming Sørensen.

“På den måde kunne han sikre sig, at hans embedsmænd og andre arbejdede ud fra fakta”, siger Benny Engelbrecht og tilføjer, at der ikke var sommerhusophold eller andet på højkant.

Målet med bogen

Målet med bogen er ganske enkelt at give os alle et glimt af det såkaldte rugbrødsarbejde, der dag ud og dag ind laves på Christiansborg – og vise, at der er masser af politiukere, der arbejder seriøst og grundigt – og alligevel aldrig er i mediernes søgelys.

“Folketinget har fornylig vedtaget nye regler indenfor rejsegaranti-ordningen, men der er ikke rigtigt nogen, der ved det. Alle i Folketinget var enige om ændringerne – og selvom det berører alle de danskere, der rejser på ferier, så tog medierne ikke historien”, siger Benny Engelbrecht og tilføjer, at de rejselystne kan finde ud af, hvad ordningen egentlig dækker via hjemmesiden HER.

Det er konflikterne, som medierne helst vil dække.

Måske fordi det er så let?

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk