Ny lokalplan for boligbyggeri på hjørnet af Bosager og Prins Henriks Avenue

Bosager. Arkivfoto
Bosager. Arkivfoto
10. april 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Der er en privat bygherre som vil opføre etageboligbyggeri på hjørnet af Bosager og Prins Henriks Avenue.

Området er lokalplanlagt, men projektet kræver, at der laves en ny lokalplan for området, fordi byggeprojektet ikke kan rummes inden for den eksisterende lokalplan

”På udvalgsmødet blev enige om at sætte lokalplans-arbejdet i gang og vi har bedt forvaltningen om at snakke med naboerne til det kommende byggeri, inden de begynder at lave lokalplanen. Måske kommer naboerne med nogle ting, som ellers først ville dukke frem i høringsfasen”, siger Kirsten Bachmann fra Slesvigsk Parti.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi vil gerne være flere indbyggere i kommunen, og det kræver flere boliger – specielt i Sønderborg hvor interessen for at bo er størst. Det er derfor godt, at vi har handlekraftige private aktører, der kan se nogle muligheder, og så er det vores opgave at sætte rammerne i lokalplanerne”, siger Venstres udvalgsmedlem, Tage Petersen.

”På den her placering er det nok især bygningshøjden, der er interessant, men her tæt ved sygehuset og andre høje bygninger, mener jeg godt at vi kan acceptere en bygningshøjde på seks etager – dog vil vi selvfølgelig kigge med interesse på de svar der måtte komme fra naboerne i dialogfasen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...