Der kommer nye ældreboliger i Broager

22. oktober 2020 Politik

Nye ældreboliger er på vej på Vestergade i Broager. Økonomiudvalget har nemlig sagt ja til, at der kan laves almene boliger på ejendommen Vestergade 39, der tidligere husede den tyske børnehave i Broager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu venter den formelle godkendelse i byrådet.

Beslutningen glæder borgmester Erik Lauritzen.

“Jeg er rigtig glad for, at der nu kan komme flere centernære ældreboliger i Broager, der også ligger midt i Broager by.

Vi har i byrådet et stort ønske om at udvikle land og by, og der er et særligt fokus på udvikling af vores centerbyer med forskellige boligtilbud, så de forbliver attraktive at bosætte sig i, som det er tilfældet med Broager”, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Når boligprojektet skal i gang, så vil det ske i tæt samarbejde med Sønderborg Kommune og med respekt for den nuværende ejendom.

Sønderborg Kommune skal ifølge lov om almene boliger godkende alle former for køb af fast ejendom.

Boligforeningen 42 har derfor søgt om tilladelse til køb af Vestergade 39 i Broager for at opføre centernære ældreboliger eller familieboliger. Eventuelt i form af seniorboliger, hvor målgruppen er beboere på plus 50 år.

“Vestergade 39 i Broager er nabo til Broager Plejecenter, og planerne taler rigtig godt ind i vores handlingsplan 2020 for ældreboliger i Sønderborg Kommune, fordi beboerne i de centernære boliger kan benytte faciliteterne, der er på og ved plejecentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu glæder jeg mig til det videre arbejde sammen med boligforeningen, ældrerådet og pårørenderådet på plejecenteret”, siger Preben Storm, formand for Social- og Seniorudvalget.

Grunden, som ejendommen ligger på, har et areal på 2092 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ejendommen ejes af private personer, og overtagelsen af ejendommen er aftalt til den 1. en måned efter Byrådets godkendelse.

 

 

 

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...