Der kommer nye ældreboliger i Broager

22. oktober 2020 Politik

Nye ældreboliger er på vej på Vestergade i Broager. Økonomiudvalget har nemlig sagt ja til, at der kan laves almene boliger på ejendommen Vestergade 39, der tidligere husede den tyske børnehave i Broager. Nu venter den formelle godkendelse i byrådet.

Beslutningen glæder borgmester Erik Lauritzen.

“Jeg er rigtig glad for, at der nu kan komme flere centernære ældreboliger i Broager, der også ligger midt i Broager by. Vi har i byrådet et stort ønske om at udvikle land og by, og der er et særligt fokus på udvikling af vores centerbyer med forskellige boligtilbud, så de forbliver attraktive at bosætte sig i, som det er tilfældet med Broager”, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når boligprojektet skal i gang, så vil det ske i tæt samarbejde med Sønderborg Kommune og med respekt for den nuværende ejendom.

Sønderborg Kommune skal ifølge lov om almene boliger godkende alle former for køb af fast ejendom. Boligforeningen 42 har derfor søgt om tilladelse til køb af Vestergade 39 i Broager for at opføre centernære ældreboliger eller familieboliger. Eventuelt i form af seniorboliger, hvor målgruppen er beboere på plus 50 år.

“Vestergade 39 i Broager er nabo til Broager Plejecenter, og planerne taler rigtig godt ind i vores handlingsplan 2020 for ældreboliger i Sønderborg Kommune, fordi beboerne i de centernære boliger kan benytte faciliteterne, der er på og ved plejecentret. Nu glæder jeg mig til det videre arbejde sammen med boligforeningen, ældrerådet og pårørenderådet på plejecenteret”, siger Preben Storm, formand for Social- og Seniorudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grunden, som ejendommen ligger på, har et areal på 2092 kvadratmeter. Ejendommen ejes af private personer, og overtagelsen af ejendommen er aftalt til den 1. en måned efter Byrådets godkendelse.

 

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk