Derfor får ProjectZero penge fra I. P. Nielsen Fonden

23. juni 2014 Erhverv

ProjectZero er blandt de glade modtager af penge fra I. P. Nielsen Fonden – og i fundatsen for fonden hedder det, at vi støtter projekter i landsdelen, der styrker børn og unges sønderjyske identitet.

Peter Rathje vil uddanne 13.000 små energivejledere.

Peter Rathje vil uddanne 13.000 små energivejledere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Nyt spørger ProjectZeros direktør Peter Rathje, hvordan de styrker børn og unges sønderjyske identitet:

– Vi gør det gennem House of Science, som styrker interessen for naturvidenskaben, siger Peter Rathje til Sønderborg Nyt. Og netop naturvidenskab er vigtig i lokalområdet, fordi det er mennesker med uddannelser i den boldgade, der virkeligt er brug for.

Mere end det

Sønderborgs indsats på klimaområdet er også en del af det at være lokal. Virksomheder har gjort en stor indsats for at få flere til at sætte solceller og andre intelligente energiløsninger op i deres boliger og virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men hver enkelt af os kan også gøre en del i det daglige og det vil vi i gang med at lære børn i Sønderborg Kommune, siger Peter Rathje. Planen er at give børn en viden om klima, som de kan gå hjem og bruge.

– Det kan være at få helt små børn til at slukke lyset i de rum, som de forlader, siger han.

Ved at nå de cirka 13.000 børn, der er i kommunen, så får ProjectZero faktisk 13.000 ambassadører. Tanken er at pakke nogle vogne, der kan køres ud til skoler, foreninger og andre, så børn kan lære, hvad det præcis er, som vi alle sammen kan gøre i vores hverdag, når vi skal være sammen om at gøre Sønderborg CO2-neutral

Artiklen fortsætter under annoncen

– De bliver små energivejledere og det er den opgave, som I. P. Nielsen Fonden støtter, siger Peter Rathje.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Vi skal have børn og unge tilbage i foreningerne

16. september 2021 KV21

Byrådskandidat Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver: Ifølge hjemmesiden medlemstal.dk, som er det sted, der indsamler foreningernes medlemstal for idræt, spejder m.m. har Sønderborg kommune mistet over 2000 medlemmer de sidste par år. Et fald på over 8 procent angiveligt på grund af Corona! Slemt ser det ud for børn og unge, som står for de […]

Læs mere...