Derfor får ProjectZero penge fra I. P. Nielsen Fonden

23. juni 2014 Erhverv

ProjectZero er blandt de glade modtager af penge fra I. P. Nielsen Fonden – og i fundatsen for fonden hedder det, at vi støtter projekter i landsdelen, der styrker børn og unges sønderjyske identitet.

Peter Rathje vil uddanne 13.000 små energivejledere.

Peter Rathje vil uddanne 13.000 små energivejledere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Nyt spørger ProjectZeros direktør Peter Rathje, hvordan de styrker børn og unges sønderjyske identitet:

– Vi gør det gennem House of Science, som styrker interessen for naturvidenskaben, siger Peter Rathje til Sønderborg Nyt. Og netop naturvidenskab er vigtig i lokalområdet, fordi det er mennesker med uddannelser i den boldgade, der virkeligt er brug for.

Mere end det

Sønderborgs indsats på klimaområdet er også en del af det at være lokal. Virksomheder har gjort en stor indsats for at få flere til at sætte solceller og andre intelligente energiløsninger op i deres boliger og virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men hver enkelt af os kan også gøre en del i det daglige og det vil vi i gang med at lære børn i Sønderborg Kommune, siger Peter Rathje. Planen er at give børn en viden om klima, som de kan gå hjem og bruge.

– Det kan være at få helt små børn til at slukke lyset i de rum, som de forlader, siger han.

Ved at nå de cirka 13.000 børn, der er i kommunen, så får ProjectZero faktisk 13.000 ambassadører. Tanken er at pakke nogle vogne, der kan køres ud til skoler, foreninger og andre, så børn kan lære, hvad det præcis er, som vi alle sammen kan gøre i vores hverdag, når vi skal være sammen om at gøre Sønderborg CO2-neutral

Artiklen fortsætter under annoncen

– De bliver små energivejledere og det er den opgave, som I. P. Nielsen Fonden støtter, siger Peter Rathje.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...