Destination Sønderjylland er nu en realitet

27. januar 2015 Kultur

Det sønderjyske turismesamarbejde Destination Sønderjylland er nu en realitet. Der er mandag holdt konstituerende bestyrelsesmøde. Som formand blev Svend Brodersen fra Gram Slot valgt. Han skal nu stå i spidsen for det turismesamarbejde, der skal markedsføre og udvikle turismen i Sønderjylland.1864-c

Artiklen fortsætter under annoncen

De fire sønderjyske kommuner er gået sammen om at etablere Destination Sønderjylland med det formål at få øget fokus udvikling af turismen og eventudviklingen i landsdelen. Samtidig er målet at styrke kompetenceudviklingen indenfor turisterhvervet.

Den nye formand siger om sine forventninger til formandsposten:

”Efter min mening så har vi i Sønderjylland et stort turistpotentiale, som vi ved at arbejde sammen kan udnytte til at skabe flere arbejdspladser, flere turister, mere omsætning og større bosætning i vores landsdel”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har fantastisk natur, spændende historie, dygtige idrætsudøvere, unikke fødevarer og ikke mindst vores helt egen kulturelle baggrund som alt sammen er elementer som morgendagens turister efter min menig vil efterspørge. Hvis vi kombinerer alle disse styrker med et sønderjysk smil og et velkommen til, så når vi hurtigt meget langt”, siger han videre.

Vi skal have fyrtårne

”Jeg vil som formand have fokus på handling frem for snak og jeg prioriterer højt, at der skabes meget synlige imagesresultater, der kan bruges som eksempler og fyrtårne på den vej, vi ønsker vores turisme skal udvikle sig”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg glæder mig over den vilje til samarbejde som etableringen af Destination Sønderjylland er udtryk for, og jeg vil være fortaler for mere samarbejde både internt mellem kommunerne, men også både mod nord og syd”, siger Svend Brodersen.

”Med valget af Svend Brodersen får vi en kapacitet på hele området i spidsen af den nye organisation. Svend Brodersen har selv på Gram Slot vist vejen med nytænkning og udvikling af nye turismeprodukter med stor succes. Derfor er vi glade for, at han også vil være formand for destination Sønderjylland. Kombineret med ekspertisen og erfaringerne fra de øvrige bestyrelsesmedlemmer Karsten Olesen fra Fleggaard, Pia Bech Mathisen fra Universe og Mikael Larsen fra Novasol, så har vi sat det bedst tænkelige hold”, siger borgmester i Haderslev H.P. Geil.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af den nye formands første opgaver bliver ansættelse af en direktør for Destination Sønderjylland.

Samarbejdet vil gavne Sønderborg

Borgmester Erik Lauritzen siger, at de enkelte kommuner får glæde af opmærksomheden på hele Sønderjylland.

Borgmester Erik Lauritzen siger, at de enkelte kommuner får glæde af opmærksomheden på hele Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Turismen er et område, som vi prioriterer meget højt i Sønderborg Kommune, og et område hvor jeg mener der er et enormt potentiale, som vi skal blive endnu bedre til at udnytte. Destination Sønderjylland giver de deltagende kommuner en fantastisk mulighed for at skabe endnu større opmærksomhed på alle de mange tilbud og oplevelser der findes i hele vores område. Det er et projekt, som kan bidrage til at skabe vækst og arbejdspladser. Derfor ser jeg frem til at komme i gang med arbejdet, som jeg er overbevist om vil kunne skabe resultater på både den korte og den lange bane”, siger borgmester i Sønderborg, Erik Lauritzen.

”Turister kender ikke til kommunegrænser, så for mig at se er det helt naturligt og det eneste rigtige at samarbejde om at tiltrække turister til hele Sønderjylland som destination. Derfor forventer mig meget af Destination Sønderjylland, siger borgmester i Aabenraa”, Thomas Andresen.

Masser af penge i turister

Turisterne i Sønderjyllands fire kommuner brugte i 2010 i alt 3,3 mia. kr. i regionen og foretog knap 3,4 mio. registrerede overnatninger. Inklusiv afledte effekter skabte turismeforbruget 2,5 mia. kr. i værditilvækst, 1,7 mia. kr. i skatteindtægter og 5.104 job i regionen i 2010.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...