Det er nu du skal tilmelde dig Julemærkemarchen

25. november 2019 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Hvad er bedre end at starte første søndag i advent med lidt frisk luft og let motion?

Netop – og hvis man samtidig støtter børns kamp for at genfinde glæden og det gode børneliv? Bingo! Alt dette bliver muligt i Sønderborg  med startsted fra Sønderskovskolen søndag den 1 december, når den årlige Julemærkemarch for 43 gang samler ind til driften af landets fem Julemærkehjem.

Siden 1904 er der hvert år udkommet et nyt Julemærke til gavn for Julemærkehjemmene og udsatte børn i Danmark. Nu om dage kan man bakke op hele året som Julemærkeven – og derudover kan man hjælpe til ved at deltage i det sunde og hyggelige initiativ, Julemærkemarchen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sidste år havde de lokale arrangører 447 tilmeldinger. På landsplan resulterede marchen i en rekordstor donation til Julemærkefonden på 1.285.000 kroner”, siger den lokale arrangør, Henrik Møller, fra Idrætsforeningen Posten

I år går Julemærkemarchens arrangører stålsat efter at gentage succesen og overgå 2018 -resultatet:

“Og lokalt håber vi på en lidt større tilslutning i år, der er som de tidligere år udlagt to ruter på 5 og 10 km i Sønderskoven, hvor de også kan købes forfriskninger ved Kryb I Ly”, siger Henrik Møller i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilmeldingen er rigtig fin i år og den ligger ligger på 290 deltagere, og der er mulighed for at købe startkort på selve startstedet mellem klokken 10 og 11.

Store hold

Største tilmeldte holde er hjælpekassen på Danfoss med 171 deltagere. Derefter følger Idrætsforeningen Posten med 30 og EUC SYD med 25 og Tarok med 11 deltagere og der er mange mindre grupper. som også er tilmeldt på forhånd.

March med stor betydning

Julemærkefonden, som driver landets fem Julemærkehjem, ser med stor glæde og tilfredshed på Julemælkemarchens store indsats:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Julemærkemarchens imponerende og frivillige hjælpearbejde kaster hvert år en flot donation af sig, som kan mærkes i det samlede budget. Det fortsatte hjælpearbejde, der hvert år gavner knap 1000 børn, er afhængigt af indsamlede midler. Det offentlige tilskud dækker under fem procent af budgettet. Salget af Julemærker er for nedadgående, idet stort set ingen længere sender julepost. Derfor sætter vi stor pris på vores Julemærkevenner, donationer fra virksomheder og fonde samt på Julemærkemarchen”, siger direktør Søren Ravn Jensen fra Julemærkefonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan også være med – TILMELD DIG HER

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...