Det er sæson for influenza-vaccinationer

28. september 2014 Uncategorized

Når efteråret og vinteren nærmer sig, så bliver det også sæson for influenza. Men du kan forebygge influenza og de alvorlige følgesygdomme ved at blive vaccineret og ved at passe godt på din krop.

Vaccination forebygger influenza.

Vaccination forebygger influenza.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bliv vaccineret – gratis


Derfor opfordrer Ældre Sagen alle ældre til at gå til lægen og få stikket eller at møde op de steder, hvor Ældre Sagens lokalafdelinger arrangerer gratis vaccination.

Hvis du er fyldt 65 år, har en kronisk sygdom, eller på anden måde er i en risikogruppe, er vaccinationen gratis hos din læge. Du kan få vaccination gratis i oktober, november og december. Resten af vinteren skal du betale for vaccinationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vaccineret hjemme

Hvis du har svært ved at færdes ude, kan du som oftest blive vaccineret hjemme. Har du en ægtefælle, og er han/hun fyldt 65 år, kan I blive vaccineret samtidig.

Du kan kontakte din læge, holde øje med lokalavisen eller spørge hos kommunen om muligheden for at blive vaccineret hjemme.

Styrk dig mod influenza 

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du er uheldig at få influenza, så gør en god fysisk form en stor forskel.

En uge i sengen tærer nemlig rigtig hårdt på dine muskler og kondition. Det er derfor vigtigt, at du har noget muskelstyrke at tage af. Det har en stor betydning for hvor hurtigt, du bliver frisk igen, at du har en god form, inden du bliver syg.

På onsdag er det de ældre på Gråsten Plejecenter, der skal have et prik i skulderen og den 7. oktober sidder lægerne klar i Skansen, hvor de vaccinerer alle over 65 år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Kultur, Sønderborg

Nybøl Idrætsuge: Ringrideroptoget blev omdirigeret

13. august 2022 Kultur

Lørdag formiddag blev ryttere, cykelringridere og dem, der vil fange ringen fra en havetraktor sendt væk fra den oprindelige rute, som optoget skulle følge, fordi der var en hest, som var faldet om. ”Vi har været i kontakt med kommunen og I skal lige holde lidt øje med, hvordan Jeres børn har det hen over […]

Læs mere...