Det Grønne Råd skal styrke arbejdet med biodiversitet og natur

2. februar 2023 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget har besluttet, at Det Grønne Råd skal genetableres i Sønderborg Kommune. I Rådet skal der sidde repræsentanter fra en lang række organisationer og foreninger.

”Det Grønne Råd kan bidrage til at kvalificere de politiske beslutninger og løsninger, så vi går i en fælles retning for natur og biodiversitet. Ved at sætte en bred skare af foreninger og organisationer sammen får vi samlet en masse engagerede og erfarne borgere. Det skal gerne bidrage til en fælles linje i vores arbejde for den grønne dagsorden i Sønderborg Kommune”, siger udvalgsformand Johanna-Maria Precht, som ser en stor styrke i samarbejdet med borgere og eksterne aktører om den grønne dagsorden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det Grønne Råds formål er at være en rådgivende instans med henblik på at styrke og kvalificere de politiske beslutninger i forhold til konkrete projekter for plejeplaner for fredede områder.

”Det har været vigtigt for mig, at der var bred repræsentation i Det Grønne Råd, så vi har landbruget, naturforeninger, turistaktører og brugerne med rundt om bordet. Ved at sætte organisationerne og foreningerne sammen i et forum får vi glæde af den store viden, som de alle har. Vi står blandt andet foran at skulle revidere Sønderborg Kommunes naturpolitik, og her er det oplagt at inddrage rådet”, siger næstformand Daniel Staugaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Følgende organisationer og myndigheder tilbydes hver en plads i rådet: LandboSyd, Landbrugsrådgivning Syd, Skovdyrkerforeningen Syd, Friluftsrådet, VisitSønderborg, Danmarks Naturfredningsforening, Museum Sønderjylland, Danmarks Jægerforbund, Danmarks Sportsfiskerforbund, Dansk Ornitologisk Forening, Naturstyrelsen Sønderjylland, Sønderjysk familielandbrug samt Landwirtschaftlicher Hauptverein für Nordschleswig.

Det Grønne Råd skal ud over repræsentanter fra organisationer og foreninger bestå af to medlemmer fra Natur-, Klima- og Miljøudvalget samt to repræsentanter fra forvaltningen. Natur-, Klima og Miljøudvalget har udpeget formand og næstformand som repræsentanter i rådet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...