Det lader til at Frivillighedens Hus bliver boende i Perlegade

8. november 2022 Sønderborg

I forbindelse med Byrådets spare-opgaver er Frivillighedens Hus også i spil, fordi det er lejede lokaler – og lykkes det forvaltningen at finde kommunalt egnede lokaler, der kan det samme som rammerne i Frivillighedens Hus, så skal foreningerne i gang med at pakke deres ting i flyttekasser.

“Men det ser ikke ud til, at forvaltningen har fundet et alternativ til Frivillighedens Hus”, siger sundhedsudvalgsformand Didde Lauritzen til SønderborgNYT og tilføjer:

“Jeg synes, det har fungeret rigtigt godt med Frivillighedens Hus, hvor foreningerne har frivillighedskonsulenten tæt på”.

Frivilligkonsulent Johnny Gammelgaard Alfsen siger til SønderborgNYT, at det har gavnet Frivillighedens Hus, at de overtog Det Sønderjyske Køkkens store lokale.

“Så kan eksempelvis Ældre Sagen og OK-klubben have deres aktiviteter og andre kan også være i huset i samme tidsrum”.

Han fortæller videre:

“Lige nu er der blot 25 foreninger i Kasernen, men man kan ikke bare rykke brugerne i Frivillighedens Hus derned. Dårligt gående og kørestolsbrugere kan ikke klare brostenene uden hjælp og de vil have svært ved at åbne de tunge døre indenfor og så skal vi tænke på, at svagtseende og blinde ikke vil kunne finde rundt i kasernen”, siger Johnny Gammelgaard Alfsen til SønderborgNYT. I Frivillighedens Hus i Perlegade er der lagt nogle ‘strimler’ på gulvene, som svagtseende og blinde kan bruge, når de ‘føler sig frem’ med blindestokken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Johnny Gammelgaard Alfsen har ledt efter en kommunal bygning, som kan laves til et ‘nyt’ Frivillighedens Hus.

“Men jeg har ikke fundet et sted og håber på, at politikerne lader de 108 foreninger blive i Perlegade”, siger han.

Didde Lauritzen kan ikke sige, hvad Økonomiudvalget og Byrådet beslutter, fordi der endnu ikke er taget en beslutning.

“Men jeg er sikker på, der kommer en god løsning”, siger hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Augustenborg

Børn og barnlige sjæle er velkomne til julefest i Kultursalen

1. december 2022 Kultur

Augustenborghallerne inviterer børn og barnlige sjæle til juletræsfest nu på lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i Kultursalen i Augustenborghallerne. Sidste weekend var der juletræstænding i Slotsparken, men på lørdag er det Augustenborghallernes tur til at fejre julens komme. Det skriver halbestyrelsen i en pressemeddelelse. Juletræsfesten vil vanen tro være med masser af musik, sanglege […]

Læs mere...