Det Nye Spisested går foran og satser på økologi fra køkkenet

15. december 2015 Erhverv

Siden overtagelsen af Spisestedet i Sønderborghus, nu Det Nye Spisested, har der været arbejdet på at skabe en profil der passer til et kulturhus.

jpg” alt=”Klaus Græns er spændt på, hvor mange spisesteder, der vil være med til at løfte økologien.” width=”300″ height=”184″ /> Klaus Græns er spændt på, hvor mange spisesteder, der vil være med til at løfte økologien.

Det er blandt andet sket i forbindelse med samarbejdet med Brecklings Bogcafé, fokus på koncert-menuerne plus det at al mad fra køkkenet er lavet fra bunden og i det hele taget en mere udadvendt profil.

Der har selvfølgelig været kampe, der skulle tages. når man ændrer på et mange-årigt koncept, men det var forventeligt og Klaus Græns og hans stab har formået at fastholde fokus på det de ville: Nemlig at gøre Det Nye Spisested til sted for alle og et “være-sammen-med-sted”.

“Her i Sønderborg er vi klimabevidste og vil have skåret CO2-forbruget ned til ingenting og det synes jeg går fint i spænd med økologi, hvor det også handler om rene fødevarer, der ikke er sprøjtet med alt muligt”, siger Klaus Græns til SønderborgNYT.

Økologi fra køkkenet

Derfor går det Nye Spisested går nu efter Det Økologiske Spisemærke, DØS, og for ikke at sætte overliggeren for højt,
så starter vi ud med det i bronze, hvor det drejer sig om mellem 30 og 60 procent økologiske varer i

Klaus Græns og Allan Breckling snakke om en bogcafé-menu.

Klaus Græns og Allan Breckling snakker om en bogcafé-menu.

produktionen.

DØS kontrolleres af Fødevarestyrelsen og der er tale om en certificering, som sker på baggrund af tre
måneders økologisk regnskab. Vi går i gang når vi åbner efter juleferien den 4. januar 2016, og forventer at
være i hus den 4. april – hvilket i øvrigt er på værtens fødselsdag.

Læs mere om ordningen HER

Som et “kick-off” har sætter vi 1000 “100% øko-burgere” til salg gennem deal.dk fra den 6. januar.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at der er ca. 1400 DØS-certificerede virksomheder herhjemme, men af disse
ligger kun ni syd for Kolding: To plejehjem, to kantiner og fem institutioner, men ingen cafeer, restauranter eller
hoteller.

Dét, at gå i gang med en certificering, handler ikke alene om miljøhensyn.

“Det er også målet, at det skal give forretningsmæssig mening. Ellers ville det jo ende med en Pyrrhussejr, altså en sejr, der ikke kan bruges til noget som helst,”, siger Klaus Græns.

Han føler sig sikker på, at kunderne vil støtte op om projektet og hvem ved:

“Måske ser vi snart flere restauranter, cafeer og kantiner i Sønderborg, der også giver byens miljøprofil et løft gennem ved at satse på økologi”, siger værten fra Det Nye Spisested.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk