DF lægger sig ikke ned for Pind i strid om politiskole

10. november 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Regeringen må indkalde alle partierne i politiforliget for at finde placeringen til ny politiskole, mener DF.
Regeringen har besluttet sig for, at der skal bygges en ny politiskole i Herning.

Men det stiller Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sig ikke tilfreds med.kristian thulesen dahl

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil gerne komme med den opfordring til regeringen, at man får indkaldt politiforligskredsen, så man kommer hurtigt i gang med det her”, siger han før en ny runde finanslovsforhandlinger torsdag aften.

Politiforligskredsen består af alle fire borgerlige partier samt Socialdemokratiet. I en flerårig rammeaftale for politiet aftalte partierne sidste år, at der skal åbnes en ny politiskole i det vestlige Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden har flere kommuner budt ind på opgaven, og i denne uge har justitsminister Søren Pind lagt sig fast på, at skolen skal bygges i Herning.

Selv om det står regeringen frit for at placere statslige arbejdspladser, vil DF ikke gå med til, at skolen skal åbnes i Herning. Et nybyggeri tager for lang tid, lyder argumentet.

“Det afgørende for os er, at der bliver optaget elever på den nye skole i 2018. Når regeringen så begynder at snakke om nybyggeri, der måske først kan stå færdig i 2019 eller 2020, ja så skrider det jo”, siger DF-formanden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sidste uge krævede Dansk Folkeparti, at slaget om politiskolen blev en del af de igangværende finanslovsforhandlinger.

Men nu vil DF i stedet afgøre sagen i kredsen af forligspartier – der altså også tæller Socialdemokratiet. Det ledende oppositionsparti har ligesom DF ytret sig særdeles kritisk om regeringens placering af skolen.

 

 Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk