DF lægger sig ikke ned for Pind i strid om politiskole

10. november 2016 Politik
Regeringen må indkalde alle partierne i politiforliget for at finde placeringen til ny politiskole, mener DF.
Regeringen har besluttet sig for, at der skal bygges en ny politiskole i Herning.

Men det stiller Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sig ikke tilfreds med.

“Jeg vil gerne komme med den opfordring til regeringen, at man får indkaldt politiforligskredsen, så man kommer hurtigt i gang med det her”, siger han før en ny runde finanslovsforhandlinger torsdag aften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politiforligskredsen består af alle fire borgerlige partier samt Socialdemokratiet. I en flerårig rammeaftale for politiet aftalte partierne sidste år, at der skal åbnes en ny politiskole i det vestlige Danmark.

Siden har flere kommuner budt ind på opgaven, og i denne uge har justitsminister Søren Pind lagt sig fast på, at skolen skal bygges i Herning.

Selv om det står regeringen frit for at placere statslige arbejdspladser, vil DF ikke gå med til, at skolen skal åbnes i Herning. Et nybyggeri tager for lang tid, lyder argumentet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det afgørende for os er, at der bliver optaget elever på den nye skole i 2018. Når regeringen så begynder at snakke om nybyggeri, der måske først kan stå færdig i 2019 eller 2020, ja så skrider det jo”, siger DF-formanden i en pressemeddelelse.

I sidste uge krævede Dansk Folkeparti, at slaget om politiskolen blev en del af de igangværende finanslovsforhandlinger.

Men nu vil DF i stedet afgøre sagen i kredsen af forligspartier – der altså også tæller Socialdemokratiet. Det ledende oppositionsparti har ligesom DF ytret sig særdeles kritisk om regeringens placering af skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...