DGI: Fire elever fra Broager Skole skal til DM i skoleskydning

23. november 2017 Kultur

Der har været travlhed på skydebanen i Broagerlands Skytteforening, for en dedikeret flok 5- klasseselever har trænet seriøst for at lære at ramme plet og bevare roen under pres.

Og træningen har båret frugt.

Forleden tog de fire elever fra 5b på Broager Skole guldmedaljerne, da DGI Sønderjylland havde landsdelsfinale i den årlige turnering DM i Skoleskydning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver DGI til SønderborgNYT i en pressemeddelelse.,

“De kæmpede rigtig godt, og fik nogle fine resultater. Særligt når man tænker på, at de faktisk ikke har gået til skydning før. Det er altid imponerende at se, hvor langt de kan nå på et par måneders træning”, siger Ida Søby Fogh, skyttekonsulent i DGI Sønderjylland.

Eleverne har – som næsten 1000 andre elever fra 5. klasse i landsdelen – igennem de seneste måneder stiftet bekendtskab med idrætten skydning, og hvad der skal til for at lære at ramme midten af den lille sorte plet.

De har trænet og deltaget i turneringen i den forening, der ligger tættest på deres skole.

Siden er de inddelt på fire-mandshold, hvor de 22 bedste hold i landsdelen var i Vojens  for at kæmpe om pladsen på sejrsskamlen.

Udover sølvmedaljer og pladsen på sejrspodiet i Vojens Skytteforening vandt de fire elever også en plads i den kommende weekends landsfinale på DGI Skydnings baner i Vingsted ved Vejle.

Her kommer de 34 bedste hold fra hele landet og dyster om hovedpræmien, 8.000 kroner til klassekassen, samt nogle mindre pengepræmier til de øvrige i top-fem.

“Vi glæder os til at følge ungerne i Vingsted og krydser alt for, at de klarer sig gode dernede. Uanset hvad, skal de nok få en stor oplevelse ud af turen “, siger Ida Søby Fogh.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk