Diabetes: Mange kom til priktest ved Broager Sparekasse

27. august 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

I et samarbejde mellem Broager Sparekasse kunne Diabetesforeningen onsdag eftermiddag udbrede kendskabet til diabetes og samtidig teste alle dem, der havde modet til at få et lille prik i en finger.

Diabetesforeningen mødte sønderborgenserne ved Broager Sparekasse.

Diabetesforeningen mødte sønderborgenserne ved Broager Sparekasse.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • De fleste ved jo godt, at hvis man lever et usundt liv og ikke motionerer, så er risikoen for en eller flere livsstilssygdomme større, siger Hans Cronbach fra Diabetesforeningen i Sønderborg. Og overvægt, dårlige spisevaner og fravalg af motion øger risikoen for Diabetes 2 betydeligt.

Gennem et lille spørgeskema fik hver enkelt testperson et billede på, hvor tæt sygdommen kan være på. Priktesten, der fulgte efter satte præcis tal på, om der skal ændres på vanerne eller om det måske allerede er for sent.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • En testperson havde Diabetes 2 og det betyder, at han er syg resten af hans liv. Han havde en fornemmelse, men nu ved han, hvor slemt det står til, siger Hans Cronbach. Om testpersonen har arvet sygdommen eller den skal forklares med en skidt livsstil, siger testen intet om.

På landplan koster behandlingen af Diabetes 80 millioner kroner om dagen – hertil kommer så alle de andre udgifter til sygedagpenge, pensioner og lignende.

  • I Sønderborg har 10.000 mennesker præ-diabetes og gør de intet ved livsstilen, så vil knap halvdelen af dem have Diabetes 2 indenfor ganske få år. Altså er det også en sygdom, som Sønderborg Kommune burde have en interesse i at give opmærksomhed, siger Hans Cronbach til SønderborgNyt.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

 

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...