Diabetes: Mange kom til priktest ved Broager Sparekasse

27. august 2014 Uncategorized

I et samarbejde mellem Broager Sparekasse kunne Diabetesforeningen onsdag eftermiddag udbrede kendskabet til diabetes og samtidig teste alle dem, der havde modet til at få et lille prik i en finger.

Diabetesforeningen mødte sønderborgenserne ved Broager Sparekasse.

Diabetesforeningen mødte sønderborgenserne ved Broager Sparekasse.

 • De fleste ved jo godt, at hvis man lever et usundt liv og ikke motionerer, så er risikoen for en eller flere livsstilssygdomme større, siger Hans Cronbach fra Diabetesforeningen i Sønderborg.
  Artiklen fortsætter under annoncen

  Og overvægt, dårlige spisevaner og fravalg af motion øger risikoen for Diabetes 2 betydeligt.

Gennem et lille spørgeskema fik hver enkelt testperson et billede på, hvor tæt sygdommen kan være på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Priktesten, der fulgte efter satte præcis tal på, om der skal ændres på vanerne eller om det måske allerede er for sent.

 • En testperson havde Diabetes 2 og det betyder, at han er syg resten af hans liv.
  Artiklen fortsætter under annoncen

  Han havde en fornemmelse, men nu ved han, hvor slemt det står til, siger Hans Cronbach. Om testpersonen har arvet sygdommen eller den skal forklares med en skidt livsstil, siger testen intet om.

På landplan koster behandlingen af Diabetes 80 millioner kroner om dagen – hertil kommer så alle de andre udgifter til sygedagpenge, pensioner og lignende.

 • I Sønderborg har 10.000 mennesker præ-diabetes og gør de intet ved livsstilen, så vil knap halvdelen af dem have Diabetes 2 indenfor ganske få år.
  Artiklen fortsætter under annoncen

  Altså er det også en sygdom, som Sønderborg Kommune burde have en interesse i at give opmærksomhed, siger Hans Cronbach til SønderborgNyt.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Hi-tech-landbrugsuddannelser vil være godt for Sønderborg

22. april 2021 Sønderborg

Jesper Højmark Esbensen, spidskandidat for Konservative, skriver: Sønderborg har brug for uddannelser i Hi-tech-landbrug. En type uddannelse der beskæftiger sig med at fjerne landbrugets udledning af miljøgifte, klimagasser, næringsstoffer og at reducerer landbrugsarealet, så der bliver plads til mere vild natur. Det vil være en uddannelse, der passer godt ind i Sønderborg. Vi har et […]

Læs mere...