Diabetesforeningens madklub tager gerne imod nye

6. oktober 2022 Sønderborg

Onsdag aften var en gruppe af Diabetesforeningens medlemmer i køkkenet i Frivillighedens Hus, hvor de i fællesskab lavede mad og spiste sammen. Og de alle sætter stor pris på det fællesskab, som det giver.

“Når vi er sammen snakker vi om, hvordan vi klarer de udfordringer, som det giver, når vi har Diabetes II – og vi alle sammen ved jo, det ofte er en livsstilssygdom og vi er undervejs blevet advaret flere gange af lægen”, siger en af deltagerne til SønderborgNYT.

“Nogle bagatelliserer Diabetes II og de opdager, at man ikke bare spiser nogle piller og fortsætter som før. Det gør man altså ikke. Og så er det jo også sådan, at der ikke eksisterer medicin, som ikke har bivirkninger”.

Madgruppen mødes hver uge året rundt.

“Det er rigtigt dejligt, at vi kommer med i netværk, når vi er færdige med det forløb, som vi bliver tilbudt i Sundhedscentret. Ved at gå med her, så undgår vi den tomhed, der tit følger i hælene på et behandlingsforløb”, siger Per Lønborg fra Diabetesforeningen i Sønderborg.

“Når vi er samlet, så holder vi hinanden på sporet, det sundere spor”, siger han og tilføjer, at der er plads til endnu flere og de skal nok blive budt velkommen.

Artiklen fortsætter under annoncen

4.300 har Diabetes II

I Sønderborg Kommune er der 4.300 borgere, som har fået konstateret Diabetes II og omkring 3.000 er i forstadiet til at få sygdommen.

Det fortæller Anders Lund Rasmussen, der er udviklingskonsulent i Diabetesforeningens hovedafdeling.

“Det er vigtigt, at de mennesker, som har Diabetes II får nogle gode tilbud. Og det kan være den frivillige madklub, hvor der deles erfaringer og så er det herligt, det er i orden at tage pårørende med”, siger Anders Lund Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Didde Lauritzen, som er formand for Sundhedsudvalget er glad for, at Sundhedscentret sluser diabetes-patienter videre til frivillige netværk, så de ikke står alene.

“Og så tænker jeg meget på de børn, som har Diabetes I – de har det svært og det påvirker deres liv, fordi de hele tiden skal være på vagt og hele tiden teste og får en anderledes barndom og et andet teenagerliv end andre unge”, siger Didde Lauritzen.

Hvis du vil vide, om du er på vej til at få Diabetes, kan du tage risiko-testen på Diabetesforeningen.dk og du kan SE BILLEDER HER.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Augustenborg

Børn og barnlige sjæle er velkomne til julefest i Kultursalen

1. december 2022 Kultur

Augustenborghallerne inviterer børn og barnlige sjæle til juletræsfest nu på lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i Kultursalen i Augustenborghallerne. Sidste weekend var der juletræstænding i Slotsparken, men på lørdag er det Augustenborghallernes tur til at fejre julens komme. Det skriver halbestyrelsen i en pressemeddelelse. Juletræsfesten vil vanen tro være med masser af musik, sanglege […]

Læs mere...