Dobbeltkor-koncert i Sct. Marie Kirke

1. maj 2019 Kultur

Der er en stor oplevelse i vente når Sct. Marie Kirkes Motetkor smelter sammen med Det Ny Kammerkor fra Aarhus og synger værker af kormusikkens mestre Bach og Mendelssohn i Sct. Marie Kirke.

Tilsammen tæller de to kor op mod 70 voksne sangere, og koncerten ledes og akkompagneres skiftevis af de to kordirigenter, Anders Gaden og Anne Agerskov, skriver arrangørerne.

Musikken af Felix Mendelssohn-Bartholdi er tre satser for ottestemmigt kor, som tilsammen udgør et samlet værk; hans Opus 78, ’Drei Psalmen’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den mest kendte af de tre satser er ’Richte mich, Gott’, hvor teksten skildrer en indre konflikt og en personlig bøn om at modtage det guddommelige lys, og til slut en uforbeholden taknemmelighed til Gud.

Mendelssohn skifter mellem kraftfuldt herrekor og engleagtigt firestemmigt damekor og dyrker på denne måde de stærke kontraster, hvilket er karakteristisk for hele opusnummeret.

Følelserne og det indre drama, som er et alment menneskeligt livsvilkår, får frit løb, og det spændende er, at Mendelssohns fabelagtige musikalske fortolkninger af de ældgamle bibeltekster står knivskarpe og vedkommende selv for os næsten 200 år efter musikken er komponeret og flere tusind år efter teksternes oprindelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

På programmet er også Johann Sebastian Bachs motet for dobbeltkor: ”Fürchte dich nicht”, en lys og venlig komposition, hvor Bach er i sit legende hjørne.

Her får vi virkelig glæde af de to store kor, der synger overfor hinanden og til hinanden indtil de forener sig i en kromatisk firestemmig fuga.

Begge kor og dirigenter glæder sig meget til denne fælleskoncert og årets første store fejring af Motetkorets 40års jubilæum, som finder sted søndag d. 12. maj kl.16.00 i Sct. Marie Kirke .

Der er fri entré.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

Ny politik skal sikre retning og kvalitet i fremtidens arkitektur og bevaring

1. december 2021 Politik

Sønderborg Kommune rummer flere gamle, bevaringsværdige kulturmiljøer, for eksempel omkring Gråsten Slot og i Augustenborgs historiske bymidte. Samtidig er der eksempler på moderne arkitektur og byplanlægning, eksempelvis ved Idrætshøjskolen og på Byens Havn, skriver Sønderborg Kommune. ”Jeg er meget glad for, at vi nu står med en politik, som både skal hjælpe os med sikre […]

Læs mere...