DoxBio i Sønderborghus viser Feministen

2. oktober 2018 Kultur

Onsdag aften viser DoxBio i Sønderborghus Femnisten, en film om et feministisk fyrtårn og et på een gang stærkt og skrøbeligt kvindeliv.

Gudrun Schyman har ofte befundet sig i stormens øje.
I 1993 blev hun partileder for Vänsterpartiet i Sverige, som hun sikrede det bedste valgresultat nogensinde. 10 år senere måtte hun gå af i utide og under stor dramatik. Herefter dannede hun Feministisk Initiativ, som startede som en bevægelse og blev et parti, der nu har afdelinger over hele landet, søsterpartier i Danmark, Norge og Finland og en plads i Europa parlamentet.
Artiklen fortsætter under annoncen

Gudrun Schyman er for længst skrevet ind i historiebøgerne og er i dag et ikon for svensk feminisme, skriver Sønderborghus.
Men vejen dertil har ikke bare været lang, men også fuld af alverdens forhindringer, hvor hendes egne dæmoner er de største.
Vi får et indblik i det, der har formet Gudrun Schyman. Blandt andet en opvækst med en alkoholiseret far og hendes voksende problemer med at få den private person og den offentlige person til at mødes.
Artiklen fortsætter under annoncen

Køb din BILLET HER
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...