DoxBio i Sønderborghus viser Feministen

2. oktober 2018 Kultur

Onsdag aften viser DoxBio i Sønderborghus Femnisten, en film om et feministisk fyrtårn og et på een gang stærkt og skrøbeligt kvindeliv.

Gudrun Schyman har ofte befundet sig i stormens øje.
I 1993 blev hun partileder for Vänsterpartiet i Sverige, som hun sikrede det bedste valgresultat nogensinde. 10 år senere måtte hun gå af i utide og under stor dramatik. Herefter dannede hun Feministisk Initiativ, som startede som en bevægelse og blev et parti, der nu har afdelinger over hele landet, søsterpartier i Danmark, Norge og Finland og en plads i Europa parlamentet.
Artiklen fortsætter under annoncen

Gudrun Schyman er for længst skrevet ind i historiebøgerne og er i dag et ikon for svensk feminisme, skriver Sønderborghus.
Men vejen dertil har ikke bare været lang, men også fuld af alverdens forhindringer, hvor hendes egne dæmoner er de største.
Vi får et indblik i det, der har formet Gudrun Schyman. Blandt andet en opvækst med en alkoholiseret far og hendes voksende problemer med at få den private person og den offentlige person til at mødes.
Artiklen fortsætter under annoncen

Køb din BILLET HER
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 Politik, Sønderborg

Hans Peter Toft glæder sig over 1000 nye Dansk Folkeparti-medlemmer

25. januar 2022 Politik

Fra formandsvalget i Dansk Folkeparti sluttede søndag eftermiddag og frem til mandag klokken 19 fik Dansk Folkeparti godt 1000 nye medlemmer. “Det er altså dejligt, at der er flere, som melder sig ind i partiet”, siger lokalformand Hans Peter Toft til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at der fra centralt hold i partiet er blevet ringet […]

Læs mere...