DR Pigekoret med premierekoncert i Riddersalen

7. august 2014 Kultur

Torsdag aften sang 48 piger i en fyldt Riddersal på Sønderborg Slot og forklaringerne er, at DR Pigekoret er på sommerskole på Engelsholm Højskole og så at Det Sønderjyske Sangcenter og Center for Kultur er gået ind i arrangementet.

dk/wp-content/uploads/2014/08/IMG_7469-300×200.jpg” alt=”DR Pigekoret i splinternyt tøj.” width=”300″ height=”200″ /> DR Pigekoret i splinternyt tøj.

– Sidste år havde vi en slags premiere, fordi det var den første koncert, hvor jeg dirigerede, siger Philip Faber. Og koncerten torsdag viste sig også at være speciel.

– Det er også en premiere, fordi det er første gang pigerne optræder i deres nye tøj, siger Philip Faber. Det nye tøj er med både en kort og en lang nederdel.

– Der hører også noget hvidt til, så der er flere kombinationsmuligheder.

Der var næppe nogen i salen, der tvivlede på, at 48 sæt tøj til koret koster en del. Men Philip Faber kunne berolige alle dem, der frygtede, at budgettet skulle være løbet løbsk.

– Pigerne har brugt det andet tøj i 12 år. Kan nogle af damerne her forestille sig at gå med den samme kjole i hele 12 år.

Rød tråd i programmet

Mens pigerne kom gående ind i Riddersalen sang de en religiøs sang og den blev fulgt af endnu en fra samme skuffe, inden der blev taget hul på den danske afdeling, som fyldte resten af oplevelsen.

Den røde tråd gennem aftenen gik på, at der først blev sunget morgensange – og så blev publikum ført gennem dagen og ud i aftenen.

– Vi tager en også sang på engelsk, men den er pæredansk, fordi den er fra Tim Christensen, siger dirigenten, inden koret sag Wonder of Wonders så flot, at det bliver svært for Tim Christensen at synge den igen.

DR Pigekoret har eksisteret siden 1938 og gennem alle de år, er der givet mange erfaringer videre fra sanger til sanger.

Hvis man er talentfuld nok til at blive optaget i koret, så er det ikke for livet, man skal ud og give små 60 årlige koncerter, optræde i radio og tv – plus synge Dagens Sang på DR K.

Pigerne er mellem 16 og 21 år. billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk