Drikkevandet på Nordals skal beskyttes mod giftstoffer

13. oktober 2015 Nordborg

En kortlægning af grundvandet viser, at det udnyttes tæt på det maksimalt forsvarlige på Nordals. Derfor er det afgørende at passe godt på de eksisterende vandressourcer. Sønderborg Kommune har lavet et forslag til en indsatsplan, der stiller krav til områdets syv vandværker om forskellige beskyttende tiltag.

Selvom vandværker henter vandet dybt nede, så er der risiko for, at pesticidforurenet jord pumpes med op - og derfor er det vigtigt med sprøjtefri zoner.

Selvom vandværker henter vandet dybt nede, så er der risiko for, at pesticidforurenet jord pumpes med op – og derfor er det vigtigt med sprøjtefri zoner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Generelt anbefales det, at landmænd, virksomheder og private villaejere stopper med at bruge pesticider i områder tæt på drikkevandsboringer. Indsatsplanen forudsætter, at vandværkerne indgår frivillige aftaler med jord- og grundejere om stop for brug af pesticider i visse områder, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”Forslag til Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse Nordals” er i offentlig høring frem til 16. december og den 22. november holder kommunen et informationsmøde om indsatsplanen i Udviklingshuset på den tidligere Havnbjerg Skole fra 16-19.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indsatsplanen kan ses på www.sonderborgkommune.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...