DSB-grunden skal sælges så der kan bygges studieboliger

Tidligere blev grunden brugt til busser. Arkivfoto: Ole Kæhler
Tidligere blev grunden brugt til busser. Arkivfoto: Ole Kæhler
18. april 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Onsdag godkendte Økonomiudvalget, at DSB-grunden bliver sat til salg, så der kan blive bygget studieboliger på området.

”Lige nu er det et lidt trist område, så det er godt, der er et projekt og det spiller fint ind i Mejeriet og Sønderborghus”, sagde borgmester Erik Lauritzen efter udvalgets møde.

”Der skal bygges omkring 175 studieboliger på området – og vi har brug for 650 flere hen over de kommende tre år. Det skyldes den store fremgang på SDU, hvor der kommet flere uddannelser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge borgmesteren er der et godt og rentabelt byggeprojekt klar.

”I Venstre glæder vi os meget over, at vi nu er nået dertil, hvor vi kan sætte DSB-grunden til salg så der kan bygges 175 studieboliger på området og samtidig bevare parkeringsareal og udvikle et attraktivt grønt miljø med udendørs lege- og bevægelsesfaciliteter, så hele området kan løftes til en attraktiv del af Sønderborg midtby og være med til at bidrage til vores ambition om at udvikle Sønderborg til den største og bedste studieby i Sydjylland”, sagde Ellen Trane Nørby, som er politisk ordfører for Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi glæder os i Venstre over at salgsprocessen nu kommer endeligt i gang og vi ser frem til et stærkt samarbejde med køber for at realisere projektet med et grønt og spændende studieboligprojekt på den kedelig tomt i byen som DSB-grunden har været i flere år”, sagde hun til SønderborgNYT.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...