Dybbøl Bibliotek: Mit liv som finsk flygtningebarn i Danmark

25. september 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I 1940’erne kom der ca. 4.000 finnebørn til Danmark, børn der under Vinterkrigen 1939-40 og Fortsættelseskrigen 1941-44, blev evakueret til de skandinaviske lande, først og fremmest Sverige og Danmark og Norge.

Finnebørnene blev fordelt hos plejefamilier over hele landet.1864 e

Artiklen fortsætter under annoncen

Størstedelen vendte tilbage til Finland efter kort tid, men mange valgte at blive i Danmark til krigen var overstået. Lidt over 10 % af finnebørnene blev i Danmark for bestandigt.

Formålet med at sende så mange finske børn væk fra deres hjem og familie, var dels at beskytte dem mod krigen, dels at give dem mulighed for at få bedre ernæring og leveforhold.

På Dybbøl Biblioteks Café kan du tirsdag den 29. september kl. 16 høre Kai Joel Palomäki Schmidt fortælle om sit liv som finsk flygtningebarn i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kai Joel Palomäki Schmidt har skrevet den historiske erindringsbog ”Købmandens finnedreng”.

22. april 2024 Erhverv, Gråsten

Gråsten Maskinservice lavede et kalkuleret underskud

22. april 2024 Erhverv

De store toneangivende danske virksomheder bliver fremover udsat for krav, som de helt naturligt sender videre til de virksomheder, de samarbejder med. Kan virksomhederne ikke leve op til kravene, mister de ordre, og opgaven går videre til en konkurrent. Det er den verden Gråsten Maskinservice befinder sig i. Gråsten Maskinservice har igennem de seneste tre […]

Læs mere...