Dybbøl Bibliotek: Mit liv som finsk flygtningebarn i Danmark

25. september 2015 Kultur

I 1940’erne kom der ca. 4.000 finnebørn til Danmark, børn der under Vinterkrigen 1939-40 og Fortsættelseskrigen 1941-44, blev evakueret til de skandinaviske lande, først og fremmest Sverige og Danmark og Norge.

Finnebørnene blev fordelt hos plejefamilier over hele landet.1864 e

Artiklen fortsætter under annoncen

Størstedelen vendte tilbage til Finland efter kort tid, men mange valgte at blive i Danmark til krigen var overstået. Lidt over 10 % af finnebørnene blev i Danmark for bestandigt.

Formålet med at sende så mange finske børn væk fra deres hjem og familie, var dels at beskytte dem mod krigen, dels at give dem mulighed for at få bedre ernæring og leveforhold.

På Dybbøl Biblioteks Café kan du tirsdag den 29. september kl. 16 høre Kai Joel Palomäki Schmidt fortælle om sit liv som finsk flygtningebarn i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kai Joel Palomäki Schmidt har skrevet den historiske erindringsbog ”Købmandens finnedreng”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...