Dykkerskibet Søløven ligger ved Slotskajen

8. december 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag middag lagde dykkerskibet Søløven til ved Slotskajen i Sønderborg, hvor det blev modtaget af Hjemmeværnet, der havde taget fanerne med.

Mens skibet ligger i Sønderborg, vil der være forskellige arrangementer og allerede kort efter skibet lagde til, kom der skoleklasser på besøg. Lørdag skal dykkerklubben prøve at dykke fra skibet.

Skibets kaptajn og andre officerer blev fulgt til Rådhuset, hvor der skulle srives under på de papirer, som fortæller, at Sønderborg Kommune har adopteret fartøjet. En adoption byrådet sagde ja til, fordi Søløven så kan indgå i forskellige arrangementer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Y311 Søløven er et dansk dykkerfartøj, er et modificeret fartøj af Flyvefisken-klassen.

Skibet indgik i Søværnet i 1996 og hørte fra 2004 til 2010 under division 12 , patruljebådsdivisionen, i 1. Eskadre, hvor det fungerede som patruljefartøj. Skibet blev i perioden 2010-2011 ombygget til dykkerskib. hvor det overtog rollen som Søværnets dykkerskib.

23. juli 2024 Erhverv, Gråsten

Messedeltagere skal opdage hvor skønt her er

23. juli 2024 Erhverv

De fire sønderjyske kommuner, Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev, har slået sig sammen om den første, fælles sønderjyske bosætnings- og jobmesse, ‘Bo- og Jobmessen Sønderjylland’. Den foregår fredag den 13. september kl. 12-15 i Ahlmannsparken i Gråsten. “Når vi er med i messen, så er det ganske enkelt for at fortælle, der ikke findes mange […]

Læs mere...