Dyr fjernvarme på Nord-Als kan blive billigere

27. november 2014 Erhverv

Der er den 26. november 2014 indgået en energipolitisk aftale om at assistere de 50 decentrale naturgasbaserede fjernvarmeforsyninger, som har de højeste varmepriser. De får tilladelse til at installere en 1 MW biomassefyret kedel til ren varmeproduktion. Dermed kan afgiftsbegunstiget biomasse erstatte en del af den dyre naturgas med lavere varmepriser til følge.

Nordalsformand for Venstre, Lars Romsøe Grandt håber på billige fjernvarme.

Nord-Als-formand for Venstre, Lars Romsøe Grandt håber på billige fjernvarme.

Det vil konkret ske ved at udvide den ordning, som ved energiaftalen i marts 2012 blev indført til at hjælpe de dyreste værker, fra 35 til 85 værker. Det har forligskredsen bag Energiaftale 2012 besluttet. Det skyldes de 35 værkers gode erfaringerne med at etablere en biomassekedel. Ordningen har vist sig at være enkel og effektiv til at sænke varmepriserne.

Energistyrelsen vil nu udmønte aftalen i en bekendtgørelse mv., som kan træde i kraft hurtigst muligt – dvs. måske januar eller februar 2015. De 50 værker kan allerede nu begynde at udarbejde projektforslag mv. da lovgrundlaget vil være i orden, inden projektforslaget er udarbejdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den aftale glæder Venstreformand Lars Romsøe Grandt på Nord-Als,

“Når regeringen vil tillade de 50 dyreste gasfyrede fjernvarmeværke at installere en 1 MW biomasse kedel til billig fjernvarme, så håber jeg, det kommer til at ske på Danbos tre værker samt Østerlund”, siger Lars Romsøe Grandt til SønderborgNyt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. januar 2022 COVID-19, REGIONALT

Regionen inviterer til fjerde stik

19. januar 2022 COVID-19

Regionens sygehuslæger vil i de kommende dage begynde at henvise de patienter, som opfylder kriterierne til en 4. Corona-vaccination. Hvis sygehuslægen vurderer, at det er relevant med en 4. vaccination, vil man fra midten af den kommende uge og frem modtage en invitation i sin e-Boks. Man skal derfor ikke selv kontakte egen læge med […]

Læs mere...