Dyr fjernvarme på Nord-Als kan blive billigere

27. november 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Der er den 26. november 2014 indgået en energipolitisk aftale om at assistere de 50 decentrale naturgasbaserede fjernvarmeforsyninger, som har de højeste varmepriser. De får tilladelse til at installere en 1 MW biomassefyret kedel til ren varmeproduktion. Dermed kan afgiftsbegunstiget biomasse erstatte en del af den dyre naturgas med lavere varmepriser til følge.

Nordalsformand for Venstre, Lars Romsøe Grandt håber på billige fjernvarme.

Nord-Als-formand for Venstre, Lars Romsøe Grandt håber på billige fjernvarme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil konkret ske ved at udvide den ordning, som ved energiaftalen i marts 2012 blev indført til at hjælpe de dyreste værker, fra 35 til 85 værker. Det har forligskredsen bag Energiaftale 2012 besluttet. Det skyldes de 35 værkers gode erfaringerne med at etablere en biomassekedel. Ordningen har vist sig at være enkel og effektiv til at sænke varmepriserne.

Energistyrelsen vil nu udmønte aftalen i en bekendtgørelse mv., som kan træde i kraft hurtigst muligt – dvs. måske januar eller februar 2015. De 50 værker kan allerede nu begynde at udarbejde projektforslag mv. da lovgrundlaget vil være i orden, inden projektforslaget er udarbejdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den aftale glæder Venstreformand Lars Romsøe Grandt på Nord-Als,

“Når regeringen vil tillade de 50 dyreste gasfyrede fjernvarmeværke at installere en 1 MW biomasse kedel til billig fjernvarme, så håber jeg, det kommer til at ske på Danbos tre værker samt Østerlund”, siger Lars Romsøe Grandt til SønderborgNyt.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...