E Kleinbahn indvier værkstedsudvidelse

11. november 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Torsdag slår Veterantogsforeningen E Kleinbahn portene på vid gab til en værkstedsudvidelse på 50 kvadratmeter.download

Som det vil være mange bekendt, er foreningens formål at genetablere en 5 kilometer lang strækning af den forhenværende Amtsbane på Als, der eksisterede mellem 1898 og 1933.

Værkstedsudvidelsen gør det muligt at komme i gang med renoveringen af den cirka 15 meter lange personvogn, som foreningen fik stillet til rådighed af familien Gramkow, der i mange år brugte vognen til sommerhus ved Nørre Kettingskov.

Foreningens medlemmer har selv stået for værkstedsudvidelsen, som blev påbegyndt i april 2013.

Artiklen fortsætter under annoncen

Omkostningerne til materialer løber op i cirka 60.000 kroner, og der er brugt 2.300 arbejdstimer. Tilbygningen overdrages kvit og frit til Sønderborg Kommune, som ejer de bygninger på Oksbølvej i Nordborg, hvor foreningen har til huse.

Meget af arbejdet på personvognen er træarbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen er derfor glad for, at man har fået mulighed for at overtage maskiner og værktøj fra Karl Heinz Gloys snedkerværksted i Holm. Gloy er kendt for sin store interesse for vikingetidens bygninger, møbler og ornamenter, som har tjent som inspiration for mange af de arbejder, han har skabt gennem et langt arbejdsliv.images

Med denne tilgang af snedkerimaskiner og værktøj er foreningens forudsætninger for at fortsætte renoveringen af rullende materiel til banen perfekt.

Selve etableringen af de 5 kilometer skinner samt opførelse af kopier af Nordborg Station og remise på stationsarealet i Østerlund – efter de originale tegninger – er en sag, der løber op i adskillige millioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen håber på i løbet af 2015 at komme i gang med det første delprojekt. Nemlig etableringen af sporarealet på stationsområdet.

Indvielsen af det nye værksted foregår torsdag fra kl. 15 til 18.

Foreningen er vært ved at lille traktement.

Alle interesserede er hjerteligt velkomne..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Kultur, Nordborg

Universe åbner St. Bededag – husk at købe billet online

20. april 2021 Kultur

I Universe er åbningen fastsat til Store Bededag, som er fredag den 30. april, klokken 10, hvor parken åbnes i fuldt omfang både ude og inde – men med visse begrænsninger som følge af corona. “Vi er rigtigt glade  for, vi kan åbne til både de indendørs og udendørs aktiviteter, så vores gæster oplever hele […]

Læs mere...